dobberpraat week 27

Hallo allemaal het is zondagmiddag en tijd voor mijn wekelijkse verhaaltje.Ik ben inmiddels aardig opgeknapt want ik moest er gisteren onwijs vroeg uit om te vissen in de Urkervaart bij Emmeloord. Na een goede nachtrust ben ik weer helemaal bij de tijd. Het was me wel een wisselvallig weertje deze week zon en regen wisselden elkaar in rap tempo af. Nou die regen kwam hier goed van pas want het was hier gortdroog.Dat betekent alle dagen de pomp aan voor het sproeien. Dat is dan ook de reden dat het er allemaal mooi groen bij ligt. Al het werk wat ik dit voorjaar met het gras heb gehad werpt nu zijn vruchten duidelijk af. Het kost wel veel energie maar het geeft nu ook veel voldoening. Maandagavond was het weer vissen in Zwolle. Ditmaal moest het in de IJssel bij Zalk gebeuren en dat leverde mij toch wel gemengde gevoelens op omdat er nu met de feeder gevist moest worden, ontsnappen was dit keer geen optie. Feeder vissen staat bij mij nog een beetje in de kinderschoenen terwijl ik al 74 jaar ben. Het is niet mijn ding maar je moet het toch wel een beetje beheersen. Zware korven met ankers het voelt voor mij heel onwennig maar het moet toch gebeuren. Gelijk na de start wist ik een mooie voorn te vangen en er volgden er in rap tempo nog enkele. Daarna driemaal achter elkaar een dikke vis gelost omdat ik ergens achter vast liep. Dat is balen natuurlijk, wat moet je dan doen als je geen ervaring hebt. Ik kreeg Bert Kluinhaar op bezoek en die gaf mij een paar goede tips waarvoor ik hem erg dankbaar ben. Bedankt Bert! Door iets meer stroomafwaarts te vissen was het probleem ineens tot mijn grote opluchting verholpen en dat was goed voor het zelfvertrouwen. Ik heb geen vis meer gelost en heel aardig gevangen althans voor mijn doen de weegschaal bleef steken op bijna zeven kg en dat was goed voor de vierde plaats en goed voor het zelfvertrouwen. Wie weet wordt het ooit nog wat dat feeder vissen. Voldaan kon ik dan ook weer naar huis om te vertellen dat het erg was meegevallen ik was bang voor een zeperd. Dinsdag hadden we weer een visles in ons eigen Hardenberg. Het is weer een mooie dag geworden met een hele leuke klas van de Waterinkschool. Woensdag weer in de tuin bezig geweest en `s avonds naar de sportschool daarna de visspullen in orde maken voor donderdag want dan stond er een gezellige dag op de rol die ik moest organiseren voor de controleurs van rayon 4. We hadden een wedstrijdje en na afloop een etentje in Ommen. Er werd gevist in het Ommerkanaal en er werd goed gevangen achter het viaduct bij de snelweg. Na afloop bleek tijdens de weging dat er aan mijn kant allemaal kleine vis gevangen was maar wel heel veel terwijl aan de andere kant van het viaduct grote brasem gevangen was. Het eten was weer prima voor elkaar en het was erg gezellig. Vrijdag morgen ben ik thuis geweest gras maaien en na de middag zijn we naar het Stoetenslag geweest waar Hidde moest afzwemmen voor het C diploma. Vrijdagavond ben ik naar de spinning geweest en daarna de visspullen klaarmaken voor zaterdag. Ik moest met Zwolle vissen in de Urkervaart bij Emmeloord. De vangsten vielen wat tegen maar het weer viel mee. Ik moest het doen met kleine vis en een gewicht van 1.938 gr en dat viel mij tegen.Wind in de rug en weinig regen het was dus best te doen.
Het was een geslaagde dag alleen dat vroege opstaan om vijf uur wordt steeds lastiger. Vanmorgen weer naar de sportschool en daarna Moto GP gekeken naar de grand prix van Duitsland. Dit is weer het eind van mijn verhaal. Tot volgende week.