dobberpraat week 26-2017

Het is zondagmiddag en Ik ben een stukje voor jullie aan het schrijven. De reden dat ik dat nu al doe is dat ik baal als een stekker van de auto waar Max mee moet rijden. Ik heb het al eerder gezegd ik heb ook een Renault maar dat ding loopt beter dan die van Max. Wat een teleurstelling en dat na de prachtige races die we vanuit Assen voorgeschoteld kregen. Topsport op het hoogste niveau, er is heel wat voor nodig om een dergelijk hoog niveau te bereiken. Bovendien moet je een portie lef hebben om u tegen te zeggen. Toen ik gisteren de crash zag van de Italiaan in de Moto 2 dan denk je hoe kun je zo`n valpartij overleven Het lijkt er op dat hij er geen blijvende schade van heeft opgelopen. Als zoiets vlak voor je neus gebeurd zou ik mij voor kunnen stellen dat je zelf ook van schrik onderuit gaat.Vanmorgen weer naar de spinning geweest daar was deze week door alle drukte weinig van terecht gekomen. Het was een super drukke week. Ga maar na. maandag werken in de tuin en tegen de avond op weg naar Zwolle om te vissen, dit keer in het Zwolle /IJsselkanaal tussen de bruggen. Voor het eerst dit jaar werd er redelijk vis gevangen maar ja als jij aardig vangt ben je meestal niet de enige dat was ook dit keer zo. Lekker gevist en aardig gevangen maar toch maar een zesde plaats, gewoon gemiddeld dus en dat schiet niet op als je graag omhoog wilt. Maar ja dat willen ze allemaal graag. Dinsdag moesten we een visles verzorgen bij een school in Hardenberg. Die is goed verlopen ondanks het warme weer.Bovendien wisten de kinderen heel wat vissen te vangen. Mooie dag dus. Woensdag moesten we zelf vissen met de Parkvissers in de vijvers op industrieterrein Haardijk. Mooie wedstrijd met matige vangsten en heel warm weer. Woensdagavond vergadering in De Koppel over de oprichting van een watersportvereniging en dus helaas geen spinning. Donderdag moest ik zelf voor de klas staan tijdens een visles bij een school in Ommen.Wat was het loei heet niet normaal, maar het was wel een hele leuke school en klas.Ondanks de hitte werden er toch nog een aantal vissen gevangen. Meestal geniet ik er van maar dit keer was ik blij dat ik weer thuis was. Mijn vrouw moest dit keer de kleinkinderen ophalen uit school en dat vond ik wel jammer want dat doe ik zelf ook graag. Vrijdagmorgen een gesprek gehad over een demo middag vissen voor kinderen met een handicap bij de Zwieseborg in Hardenberg. We gaan daar 17 augustus naar toe.. Vrijdagavond naar de spinning en daarna de visspullen in orde maken voor het vissen van de volgende dag in Kampen. Zaterdagmorgen ben ik om vijf uur opgestaan en om half zes vertrokken naar Kampen want daar moest ik om zeven uur zijn. De Tom-Tom instellen en karren maar. Om half zeven was ik al in Kampen. Het leek wel of we in een andere wereld terecht waren gekomen. De hele week kukelen de mussen dood van het dak van de warmte en zaterdag valt er ineens de hele morgen regen in Kampen en kun je best een polo of jasje aanhebben. Mooi water daar die stadsgracht je kunt er prachtig vissen. daar zou de gemeente Hardenberg eens een voorbeeld aan moeten nemen. Je hebt er geen last van waterplanten en je kunt er fantastisch vissen. Ik heb me kostelijk vermaakt en heel veel vis gevangen. Ze waren alleen niet erg groot, maar liever veel vis en niet al te groot dan helemaal geen beet. Na afloop bleek dat er heel goed gevangen was, ook grote vis.
Als no.tien in de eindstand nog 4 kg vis heeft gevangen heb je niets te klagen. Zelf had ik een gewicht bij elkaar geschraapt van 1.945 gr wat dat voor plaat heeft opgeleverd weet ik niet. maakt ook niets uit want ik heb een prachtige dag gehad.Tot de volgende week