dobberpraat week 25-2017

Het is zondagmiddag en tijd voor mijn wekelijkse verhaaltje Maandagavond natuurlijk vissen in Zwolle. Er moest gevist worden ineen zandgat bij Zalk wat in open verbinding staat met de IJssel. Voor mij pakte in eerste instantie de loting niet zo gunstig uit ik mocht plaatsnemen op no 11 op de zijkant van de plas. Lekker de wind in de rug maar tot mij schrik zag ik dat er tot een meter of tien uit de kant nauwelijks water stond. En dat is natuurlijk een ramp voor mij als vaste stok visser. Er zat niets anders op dan om de feeder klaar te maken en daar was ik niet blij mee. Het is niet mijn ding, ik kan het wel maar vindt er eigenlijk niet zo veel aan naar dat getuur naar een dun topje wat heel vaak maar niet krom wil gaan. Ik had echter weinig te kiezen dit keer.Ik had een plek uitgekozen op ongeveer 35 m. Na het beginsignaal eerst aanvoeren en toen een paar maden op de haak voer in de korf, ja en toen begon het lange wachten.Zou ik wat vangen ik had er weinig vertrouwen in. Echter na een tijdje kwam er beweging in de top, eerst heel voorzichtig maar ineens ging de top verder krom en sloeg ik een mooie grote vis aan de haak. Tot mijn schrik zag ik dat ik niet eens een schepnet klaar had liggen. Gelukkig was het water erg ondiep en kon de vis daardoor niet goed zwemmen waardoor ik hem met de hand kon landen.Dat was een mooi begin natuurlijk en goed voor het zelf vertrouwen. Al snel volde weer een mooie aanbeet en toen zat er een dikke voorn of winde aan de lijn. die er helaas weer af ging vlak bij het inmiddels klaar gemaakte schepnet. Toen ik daarna met kleine mest piertjes ging vissen kreeg ik steeds meer aanbeten. Door te weinig ervaring heb ik heel wat keren mis geslagen. Toch had ik voor mijn gevoel aardig gevangen, wat dat dan waard is hoor je later pas. Uiteindelijk had ik een kleine drie kg gevangen en dat bleek goed te zijn voor de derde plaats. waarmee ik dik tevreden was. Dinsdag heb ik voor de klas gestaan voor een visles bij de Akker in mijn geboorte plaats Gramsbergen. Het was een prachtige dag en de kinderen hebben heel veel vis gevangen waaronder enkele hele grote van 55 cm.Dinsdagavond moesten we een clubwedstrijd vissen tegen mijn Zwolse vis vrienden in de Lutterhoofdwijk bij Slagharen. Het liep dit keer voor geen meter wat ik ook probeerde het lukte voor geen meter. Ik had dan ook geen goed gevoel over de uitslag, dat bleek echter mee te vallen want Zwolle bakte er ook niet al te veel van waardoor we de wedstrijd nog ruim hebben gewonnen. Nu moeten we in de finale tegen Ommen die via een herkansing toch verder mochten. Ik ben benieuwd wat het wordt vorig jaar hebben ze van ons gewonnen dus is het tijd voor revanche. De dagen er tussen door ben ik zoals zo vaak bezig geweest in de tuin en op de sportschool. Donderdag zijn de kleinkinderen weer op bezoek geweest en dat was weer heel leuk. Vrijdag in de tuin wezen werken en na de middag de visspullen in orde gemaakt voor zaterdag toen we op een vriendschapsbezoek naar Heek in Duitsland moesten. Het was weer een topdag ondanks dat we verloren hebben.van Heek. Vanmorgen even afkicken in de sportschool, wat was het warm niet normaal. Daarna verslagen schrijven en foto`s versturen iedereen moet toch op de hoogte blijven van wat we allemaal uitvreten En nu ben ik een stukje voor jullie aan het schrijven. Dat stukje is nu echter klaar en ik dus ook . Tot volgende week.