dobberpraat week 24-2017

Het is zondagavond en niet al te vroeg meer dus zal ik gauw een stukje voor jullie schrijven. Maandag 2e Pinsterdag ben ik voor de middag even wezen vissen in de vijver bij sporthal De Kamp in Hardenberg. Vorig jaar zijn deze vijvers uitgebaggerd en ik was benieuwd hoe het er nu bij lag mede omdat we woensdag moesten vissen met de parkvissers. Er staat een kleine meter water dus erg diep is het niet. Toch huist er een prima visstand zo bleek ook nu want in een paar uur tijd heb ik 52 mooie vissen gevangen. Meest blankvoorn en rietvoorn maar er zit zeker ook grote vis. De rest van de dag hebben we ons vermaakt met TV kijken en wat praten. Er was immers geen viswedstrijd gepland in Zwolle. Wat moet je anders doen? Dinsdag eerst naar de sportschool voor de spinning daarna ben ik in de tuin bezig geweest. Woensdagmorgen een interview met een mevrouw van het waterschap over met name vissen in de Vecht. Was wel leuk en ik heb goed mijn zegje kunnen doen. Woensdagmorgen de visspullen in orde gemaakt voor de wedstrijd van die middag in de vijver in Baalder. Het was geen leuk weer harde windvlagen en regenbuien wisselden elkaar af. Toch is het een hele leuke wedstrijd geworden met veel vis. Willem Zomers wist liefst 3,5 kg aan blankvoorn en rietvoorn te vangen. Zelf ving ik nog een grote brasem er bij maar het was niet voldoende om Willem deze dag te verslaan . Het leverde mij een derde plaats op met 2.960 gr daar was ik best tevreden mee dit keer. Woensdagavond weer naar de sportschool voor de spinning. Donderdag waren we vrij de kleinkinderen hadden nog schoolvakantie. Zodoende kon ik lekker doorwerken in de tuin. Het ziet er al een stuk fraaier uit na alle geworstel. Vrijdag was hier een regendag dus heb ik maar achter de computer gezeten. Vrijdagavond weer naar de sportschool en daarna voetbal kijken. Eigenlijk vond ik het wel een vermakelijke wedstrijd. Natuurlijk is Luxemburg geen sterk land maar ik vond Nederland toch redelijk spelen. Jammer dat Zweden van Frankrijk gewonnen heeft daardoor wordt de opdracht nog zwaarder. Maar goed als Zweden van Frankrijk kan winnen dan kan Nederland dat ook naar mij idee. Zaterdag geen vissen dit keer maar ik moest wel iets doen wat met vissen te maken heeft. Ik moest namelijk helpen als wedstrijdcontroleur bij de selectie wedstrijden feeder vissen in het Coevorden Vechtkanaal. Het werd een geslaagde maar wel lange dag want de vangsten in mijn vak waren bar slecht. natuurlijk zijn er altijd een paar uitzonderingen maar over het algemeen was het toch slecht. Dat je nooit op moet geven bleek maar weer eens. Andre ter Braak zat bij mij in het vak en zit bijna vijf uur lang naar een topje te kijken maar wat maar niet in beweging wil komen. Vlak voor afloop was hij de boel aan het opruimen en toen gebeurde het natuurlijk toch nog zowaar een aanbeet in de laatste minuut en hij vangt een mooie brasem letterlijk op de valreep en wint hiermee zijn vak en plaatst zich tevens voor de finale van het NK. Nooit opgeven dus. Mijn vis vrienden uit Zwolle wisten verdiend de teamoverwinning in de wacht te slepen en mogen ook naar het NK. Zaterdagavond zat ik op de bank en viel bijna in slaap tot ik iets voelde kriebelen en toen ik ging kijken bleek dat zich een Teek in mij had vastgebeten. Mijn vrouw wilde hem verwijderen maar dat lukte maar gedeeltelijk en dus zit het koppie nog in mijn schouder. Ik heb er een beetje last van en ga morgenvroeg dus gelijk maar even naar de dokter. Je weet maar nooit wat zo`n klein beestje kan aanrichten. Ik ken het van een buurman van ons die op het laatst in een rolstoel terecht kwam en werkelijk helemaal niets meer kon beginnen. Vanmiddag heb ik met een vriend nog een paar uur gevist in De Krim in de Lutterhoofdwijk. Het was een moeizame visserij mede door de harde wind. Dinsdagavond moeten we hier vissen tegen mijn vrienden uit Zwolle. Wordt vast een leuke pot. Vanavond natuurlijk naar Max gekeken maar het feest was al snel achter de rug. Wat een prut auto die Red Bull. Die oude Renault van mij loopt niet zo hard maar wel beter dan dit ding. Max mag hopen dat er snel verbetering in komt anders wordt het een verloren seizoen. Ik ga naar bed. Tot de volgende week.