dobberpraat week 23-2017

Het is vandaag de 1e pinksterdag en weer tijd voor mij wekelijkse verhaaltje. Maandag was een bloedhete dag en er was een weeralarm afgegeven code geel. Ik heb het niet zo op die aankondigingen want om te gaan vissen in Zwolle met dreiging van noodweer maakt mij wat ongerust.. Mijn vrouw is namelijk bang voor onweer, Zelf ben ik er niet zo bang voor maar vissen met onweer is een slechte combinatie en erg gevaarlijk. Ik ga zeker niet vissen met onweer en dan met die lange carbonstokken dat is vragen om problemen. Bovendien is het niet fijn als je zelf in Zwolle zit en je vrouw thuis je weet nooit hoe het daar is. Gelukkig ging het allemaal goed geen onweer in Zwolle en ook niet in Brucht.Wel was het bloedwarm onder de grote loofbomen aan de Willemsvaart in Zwolle.Ik was er al op tijd en dan ga ik altijd even kijken vlak aan de waterkant of mij iets bijzonders opvalt het eerste wat mij opviel waren grote scholen blankvoorn vlak aan de beschoeiing. Ze waren niet groot maar het is goed om te weten. Al voor de loting ontstond een nogal felle discussie over de gehouden clubwedstrijden. Bergentheim moet opnieuw tegen Ommen vissen terwijl ze er net van gewonnen hebben. Het is een uitermate vreemde situatie want als Bergenheim nu zou verliezen gaat Ommen verder terwijl ze al uitgeschakeld waren door dat zelfde Bergentheim. Omdat ik zelf in het bestuur van Rayon 4 zit komt men dan vaak bij mij terecht. Dat mag natuurlijk, maar ik kan er ook niets aan doen het is nu eenmaal zo besloten op de jaarvergadering waarbij alle clubs betrokken zijn geweest. Het moet dit jaar maar zo , maar we moeten maar eens kijken naar een betere oplossing want dit is wel heel erg onbevredigend. Genoeg hierover er is trouwens ook nog gevist in de Willemsvaart en ik heb alle vis gevangen met een kort stokkie vlak aan de kant daar waar de scholen blankvoorn voor de wedstrijd zwommen. Als je dus gaat vissen let dan overal maar eens goed op en trek dan je plan. Het leverde mij de vijfde plaats op en daar had ik wel vrede mee. Na afloop snel naar huis want daar zat moeder de vrouw op mij te wachten
Ook in Brucht geen onweer dus konden we rustig gaan slapen. Dinsdagmorgen vroeg nar de sportschool en daarna snel in de tuin an het werk. Vorige week was er door alle drukte niets van terecht gekomen. Nu ben ik er bijna klaar mee. Maar dan kun je wel weer van te voren af aan beginnen. Het houd je mooi bezig natuurlijk. Woensdag had ik een interview met een mevrouw van waterschap Vechtstromen in De Koppel. Het was een leuk gesprek nu even wachten wat er in de praktijk van terecht komt.
Woensdagavond weer spinning en wat was het bloedheet in de sportschool. Donderdag weer lekker in de tuin gewerkt ik hoefde dit keer de kleinkinderen niet op te halen van school dat vonden we wel jammer. Ik kreeg nog problemen met de muis van de computer waarschijnlijk had het ding bij het vergif gezeten want hij vertoonde rare kuren. Inmiddels is er weer een nieuwe muis in huis en zijn de problemen weer voorbij. Vrijdag opnieuw in de tuin gewerkt en tegen de avond de visspullen voor zaterdag in orde gemaakt. Zaterdag hebben we een koppelwedstrijd in het kanaal in Bergentheim gevist. Het was prachtig weer en de vangsten waren op enkele uitzonderingen na bar slecht. Wij hebben vijf uur met elkaar gevist en hebben lekker bijgepraat. We hebben samen drie keer beet gehad maar honderd procent gevangen. Mijn vismaat twee schele possen en ik een mooie winde samen goed voor 1170 gr en dat leverde ons de vijfde prijs op. Zo hadden we toch ons inschrijfgeld nog terug. Net toen we alles weer in de aanhanger hadden begon het hevig te regenen. Vanmorgen geen sportschool want die is met Pinksteren gesloten. Ik heb nog een uitnodiging gemaakt voor een gezellige visdag en daarna naar de Moto GP in Italie gekeken. Vanmiddag heb ik nog een controle ronde voor het vissen gedaan. Er waren weer heel veel Duitse vissers in onze buurt. Ze hebben tegenwoordig de spullen aardig voor elkaar. Vanavond natuurlijk naar het voetbal gekeken van Nederland -Ivoorkust. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken met aardig voetbal. We zullen binnenkort zien wat het waard was.Tot volgende week.