dobberpraat week 20-2017

Het is zondagavond en weer tijd voor een stukje tekst van mijn kant. Maandagavond dit keer geen spinning meer maar vissen. Tot eind augustus ben ik op maandagavond in de omgeving van Zwolle te vinden om daar te vissen. Niet dat de spinning er nu bij inschiet ik ga er nog altijd een keer of vier in de week naar toe. Maar ik mag ook heel graag vissen zoals jullie wel weten en je kunt niet alles tegelijk doen. We moesten dit keer vissen in het Zwartewater bij Hasselt aan het Jaagpad. Een mooie locatie om te vissen. Helaas was het erg koud en de harde wind kwam van links voor. Vissen met de vaste stok zat er dit keer niet in en dus werd de feeder maar van stal gehaald. Het waren lastige omstandigheden maar toch had ik al snel de eerste vis te pakken.Het werden er uiteindelijk acht. Niet goed en niet slecht. Het leverde de vijfde plaats op. Dinsdagmorgen even naar de spinning en daarna in de tuin gewerkt. Het vele werk levert inmiddels de eerste resultaten op. Het ligt er mooi groen bij moet ik zeggen. Alleen groeit het als kool maar ja dat wist ik van te voren. Woensdagmiddag hadden we de eerste wedstrijd van de parkvissers in de Kruserbrinkvijver. Voor de meeste deelnemers werd het een moeilijke wedstrijd ook ik kreeg ze niet echt aan de praat. Toch waren er een paar die wel goed wisten te vangen de winnaar wist zelfs bijna tien kg vis te vangen. Donderdag ben ik weer in de tuin bezig geweest. Als je tijd over hebt is een tuin een goede optie. Je kunt er heel veel tijd in doorbrengen. Vrijdag ben ik met enkele collega`s naar Bergentheim geweest voor het geven van een visles aan de Koningsbergerschool. Het was een prachtige dag mooi weer en er werd ook nog behoorlijk gevangen door de kinderen. Mooi om al die glunderende kinderen te zien. Het geeft je heel veel voldoening. Vrijdagavond ben ik even bij de jeugd wezen kijken die visten hun tweede wedstrijd in het kanaal in Bergentheim. Daarna heb ik de visspullen voor zaterdag klaargemaakt dan moest ik vissen in het Zwolle IJsselkanaal. Ik vindt het wel een uitdagend maar ook lastig water om te vissen. Bij de loting bleek dat ik mijn kunsten op nummer een mocht vertonen. Het is altijd een voordeel maar je moet het wel waarmaken en dat wilde niet erg lukken. Ik heb er nu twee wedstrijden gevist beide keren een kopstek geloot. Ik kon het echter beide keren niet waarmaken tot mij teleurstelling. Een vijfde en een achtste plaats is gewoon niet goed genoeg en dat is balen. Opgeven is echter geen optie er komen vast wel weer betere tijden. Zaterdagavond was er geen voetbal of toch wel, we hebben naar HHC gekeken tegen UNA. Na een rode kaart voor een HHC speler zag het er somber uit voor de Hardenbergers. Na de gelijkmaker van UNA gaf ik er weinig meer voor maar het wanhoop`s offensief van HHC bracht hun toch de winst en dat gaf grote vreugde natuurlijk. Vandaag de zondag werd een flop dag. De spinning ging nog wel zoals het moest maar toen Verstappen al direct uit de race was heb ik verder maar naar het voetbal gekeken. Feijenoord is de terechte kampioen geworden en het feest zal in Rotterdam nog wel even voortduren. Voor Heracles waren de druiven zuur.natuurlijk eerst het slippertje achterin wat wel heel snel voor een achterstand zorgde. Teleurstellend was voor hun dat Twente het tegen Groningen een beetje liet lopen daardoor greep Heracles overal naast. Feijenoord en de terechte kampioen dat zonder meer en Heracles kende een probleemloos goed seizoen.Tot volgende week.