dobberpraat week 19-2017

Het is zondagavond en tijd voor mijn verhaaltje over de gebeurtenissen van deze week in Brucht. Over het weer hier in Brucht kun je niet anders zeggen dan dat het zwaar tegen valt. Het is nog steeds hartstikke koud en ook nog eens gort droog. Daarom staat bijna alle dagen de pomp van de bron aan om de bloemen en het gras toch aan een beetje vocht te helpen. Ik ben klaar met het verwijderen van het mos en er ligt een dikke laag kalk op dus nu kan het groeien. Het herstel van het gras is inmiddels al te zien. Dat wordt dus veel maaien maar dat heb ik er wel voor over. Het visseizoen is weer volop aan de gang en dat betekend dat ik op maandagavond weer richting Zwolle ga om daar te vissen. Ik heb er erg veel zin in moet ik zeggen. De vangsten houden nog niet over maar dat vindt ook zijn oorsprong in het koude weer. Ik ben weer druk in de weer geweest met de spinning en dus goed fit, al kraakt het zo hier en daar wel een beetje. Donderdag waren de kleinkinderen er weer en dat is voor ons altijd feest. Vrijdag ben ik nog wezen vissen in de Vecht in Ane. Het was een moeizame visserij en dat beloofde niet veel voor de wedstrijd van gisteren. Zaterdagmorgen moest ik weer vroeg uit de veren voor het vissen. Voor mij was er een teleurstellende 7e plaats en dat viel mij bar tegen. Na afloop moest ik direct naar huis want we moesten helemaal naar Nijmegen voor het in ontvangst nemen van het eerste boek wat Steffie van den Oord heeft geschreven over mijn schoonmoeder. Als je daarvoor wordt uitgenodigd kun je natuurlijk niet wegblijven. Wij vonden het een hele eer. Het boek heet Honkvast en is gewoon te koop in de reguliere boekhandel. Wil je dus meer over ons en mijn schoonmoeder weten dan moet je het boek maar even kopen. Het zijn mooie verhalen van allemaal oude mensen over hun leven zoals hun het beleefd hebben. Toen we weer in Brucht waren was ik behoorlijk aan de latten. Heel vroeg er uit een halve dag aan het water en dan heen en terug naar Nijmegen nou dan wil je wel even lekker op de bank zitten. Vanmorgen heb ik mij weer lekker afgebeuld tijdens de spinning . Daarna verslagen geschreven en verstuurd voor de website en facebook. Tussendoor ook nog even gekeken naar de Moto GP in Spanje. Vanmiddag moesten we op visite bij mijn broer die jarig was en tachtig jaar geworden is. Ik moest mijn zus uit Gramsbergen meenemen. het feestje werd gehouden in het dorpshuis in Lutten. Het was er erg gezellig. Tussendoor kwamen ze vertellen dat Feijenoord met drie nul achter stond. Wat een deceptie in Rotterdam. Ik mag toch aannemen dat ze volgende week tegen Heracles winnen en dan de titel alsnog veilig zullen stellen. Als ze het nu nog niet redden verdienen ze het ook niet. Onderin blijft het nog super spannend. Volgende week volgt de ontknoping. Tot volgende week.