dobberpraat week 18-2017

Het is zondagavond en weer tijd voor mijn wekelijkse stukje tekst. Nou het is inmiddels wel bijna zeker dat Feijenoord kampioen gaat worden dit jaar. PSV heeft gewonnen van Ajax en er moet wel een wonder gebeuren willen ze Feijenoord van de titel afhouden. Die titel is in mijn ogen dan ook dik verdiend. Ze hebben het hele seizoen bovenaan gestaan en dan ben je toch de terechte kampioen dacht ik zo. Niet dat ik het de anderen niet gun maar voor het voetbal is het mooier als er eens iemand anders kampioen wordt. Ik ben nog steeds buiten in de tuin aan het worstelen met al het mos. Gelukkig ben ik er nu bijna klaar mee. Nu nog wat regen en meer warmte dan komt het weer helemaal goed. Als het wat warmer wordt kunnen de bloemen ook naar buiten, Ze bloeien haast binnen zo langzamerhand. Eerst moet de nachtvorst weg natuurlijk want dat is funest voor de eenjarige planten. Nu de drukte van de verjaardagen weer voorbij is kan ik gelukkig weer naar de sportschool. Ik ben alleen afgelopen vrijdagavond geweest en dat zinde mij totaal niet. Woensdag ben ik met een vriend wezen vissen in de Vecht in Rheeze. Het was nog behoorlijk koud en de vis was dan ook weinig actief. De vangsten hielden dan ook niet over een grote brasem en een winde plus enkele blankvoorn`s kregen na afloop weer de vrijheid. Daarna hebben we de stekken die we nodig hadden voor de koppelwedstrijd die we er zaterdag hebben gehouden schoon gemaakt zodat men beter het leefnet voldoende in het water kan krijgen. Koningsdag zijn we na de middag naar de markt geweest in Hardenberg. We hebben genoten van het optreden van de Sjompiezangers uit Gramsbergen. Het was erg gezellig, even met elkaar inhaken bij de diverse liedjes. Daarna even koffie gedronken bij vrienden in de flat. Vervolgens zijn we en stukje over de markt gelopen en zijn we even bij Muziek op het pleintje geweest, Tot mijn eigen verbazing speelde daar een bandje waarin mijn neef op een gitaar speelde Even bijkletsen natuurlijk en daarna hebben we bij dezelfde vrienden waar we koffie gedronken hadden nog een glaasje met elkaar gedronken.Vrijdag ben ik weer wezen vissen in de Vecht om te kijken hoe de situatie was aan de wandelpromenade in het centrum van Hardenberg. Ik heb er heerlijk gevist en goed gevangen geen super grote vissen maar wel heel veel. Dat gaf weer hoop op een goede wedstrijd die we zaterdag hadden mede ook op dit traject. Vrijdagavond lekker naar de spinning geweest en daarna de visspullen klaargemaakt voor zaterdag. Zaterdagmorgen heel vroeg opgestaan om vijf uur eten, koffie in de kan en toen nummers uitgezet voor de wedstrijd. Als je de leiding hebt zo`n dag geeft het toch altijd onbewust wat extra druk zelf na al die jaren dat ik die taak heb. Toen ik in de zaal kwam waren de eerste vissers al aanwezig. Om acht uur even het gebruikelijke praatje houden en dan op weg naar de waterkant. Samen met mijn vismaatje de boel opbouwen en dan wachten op het beginsignaal. Het is een mooie dag geworden en we hebben lekker gevist. Niets gewonnen maar voor ons beiden was het om diverse redenen een leuke wedstrijd. We hebben bijna 4 kg gevangen en daar moesten we het mee doen dit keer.
Daarna terug naar het clubhuis voor de prijsuitreiking en een hapje en drankje. Daarna naar huis en dan is de pijp ook wel zo`n beetje leeg. We zijn niet al te laat naar bed gegaan en toen heb ik heerlijk geslapen. Vanmorgen was ik weer het mannetje en ben ik weer naar de spinning geweest. Daarna verslagen gemaakt en verstuurd naar de diverse website`s. Toen ik er mee klaar was begon net de race van de Formule 1en die wil ik niet missen natuurlijk. Eigenlijk vond ik het een beetje een saaie race alleen aan het eind werd het nog even spannend. Max deed weer wat we eigenlijk ook van hen verwachten, goed rijden. Het is echter wel duidelijk dat zijn auto nog heel wat te kort komt om met de top mee te doen. Hopelijk komt er nog verbetering in. We zijn natuurlijk al een beetje verwend met al zijn successen. Toen naar een draak van een bekerfinale gekeken. Slecht voetbal maar wel lekker spannend. Mijn voorkeur lag bij Vitesse omdat die nog nooit wat gewonnen hadden. Ik werd op mijn wenken bediend. Ondertussen heb ik ook nog van der Mark zien rijden bij de Superbike wedstrijd in Assen. Hij deed het prima na zijn val van gisteren. Ik verwacht nog wel iets van hem dit seizoen. Nu is mijn stukkie klaar en ga ik weer even naar de tv kijken. Tot volgende week.