dobberpraat week 17-2017

Het is zondagavond en weer tijd voor mijn wekelijkse verhaaltje. ik ben deze week weer druk in de tuin geweest. Er zat nog steeds heel veel mos in ondanks het verticuteren. Dus had ik er ijzersulfaat op gestrooid.Nu moet ik de pruttel er ook nog weer afhalen en dat is nog een heel karwij. Ik ben er ook komende week nog wel even druk mee, maar ik hoop dat het er dan een stuk mooier uit ziet. Wat we nu nodig hebben is eigenlijk een hogere temperatuur en water want het is hier ontzettend droog. Gelukkig heb ik een bron met een pomp en zodoende kan ik de boel mooi groen houden. maar voor de groei heb je gewoon hogere temperaturen nodig. Maandag 2e paasdag ben ik een poos wezen vissen in het Stieltjeskanaal en daar kon je prima vangen. Ik was er om een beetje te oefenen voor de wedstrijd die we er gisteren gehouden hebben. Dinsdag ben ik naar Arnhem geweest met nog een collega om de cursus bosmaaien te volgen. Als vrijwilliger heb je tegenwoordig certificaten nodig anders mag je niets meer doen omdat je dan niet verzekerd bent. Het is een mooie dag geworden en ik heb er best nog veel van opgestoken. Woensdag was bij ons dit keer geen gehaktdag maar een feestdag omdat ik toen jarig was. We hebben de hele dag visite gehad. Toen het weer rustig was hebben we samen naar het voetbal gekeken. Barcelona eruit evenals Bayern dat ruimt op. Donderdag is zoals gewoonlijk onze oppas dag voor de kleinkinderen. Donderdagavond ben ik naar de jaarvergadering van De Hengelsport in Zwolle geweest. Ik moest daar een paar vragen stellen namens het bestuur van rayon 4 en bovendien ben ik ook nog lid van deze club. Ik heb alles is rustig aangehoord en heb mij hooglijk verbaast. Ik dacht dat we in Hardenberg weinig voor elkaar kunnen krijgen bij de gemeente en het waterschap maar wij verkeren in een luxe positie bij Zwolle vergeleken.In Zwolle leven ze bij de gemeente blijkbaar nog in de middeleeuwen de hengelsport heeft daar niet de status van sportvereniging en is ook niet aangesloten bij NOC/NSF zoals wij dat wel zijn in Hardenberg. Er blijkt een ecoloog te werken die het hengelsportwereldje totaal niet kent en erger nog ook totaal niet mee wil werken om iets voor elkaar te krijgen. Ik kreeg er een beetje meewarig rotgevoel bij.Wat moet je in vredesnaam met zulke beleidsbepalers, echt droevig. Op de terugweg zat ik in de auto naar het verslag van Ajax te luisteren en daar werd ik ook al niet blij van. Toen de wedstrijd was afgelopen was ik net op tijd om naar de verlenging te kijken. Ik moet zeggen dat ik het razend knap vond dat ze met tien man zo terug kwamen. Knap als men zich dan toch nog weet te plaatsen. Het was deze week zo druk dat de spinning er grotendeels bij in geschoten is. Gelukkig kon ik er vrijdagavond weer naar toe. Toen ik weer thuis was heb ik de visspullen voor de andere dag klaargemaakt en ingepakt. Daarna nog even bij moeder de vrouw op de bank gezeten en vervolgens op tijd naar bed want ik moest er zaterdagmorgen zeer vroeg uit om te vissen. Om kwart over vijf liep de wekker af ik had hem wel gezet maar verslapen doe ik mij bijna nooit. Wat dat betreft hoef ik eigenlijk geen wekker te zetten zeker niet als ik moet vissen. Ik ben niet zenuwachtig of zo maar ben er blijkbaar toch mee bezig in mijn onderbewustzijn. Een mens kan soms raar in elkaar zitten blijkt maar weer. Dan pas merk je ook dat je ouder wordt want ik was allesbehalve in mijn goede doen. Het vissen was trouwens niet half zo goed als in de week. Ik heb 17 vissen gevangen en dat was goed voor de 6e plaats, gewoon weer middenmoot zal ik maar zeggen. Zaterdag tegen de avond zijn we met nog een stel wezen eten in Hardenberg we hadden beide een dinerbon gekregen van sportvisserij Oost Nederland voor bewezen diensten. Het eten was prima en daarna zijn we even bij ons thuis koffie en een borrel gedronken. Ondertussen hebben we weer voetbal gekeken. Vannacht heb ik eindelijk weer lekker geslapen, wat een genot. Vanmorgen ben ik weer naar de spinning geweest en daarna verslagen gemaakt voor de website en facebook en weer voetbal kijken. Op dit moment zit ik echter naar het motorracen te kijken in Amerika. Ik zag dat PSV met de rust voor stond tegen Ajax, als ze winnen is Feijenoord bijna zeker kampioen. Tot volgende week.