dobberpraat week 16-2017

Het is paaszondag en ik heb nu wel even tijd om iets voor mijn volgers te schrijven. Eigenlijk was het een eenvoudige week voor mij. Ik heb veel in de tuin gewerkt kunstmest en koemestkorrels gestrooid en waar nog wat mos was blijven zitten heb ik ijzersulfaat gestrooid. Nu is het wachten op wat regen en het liefst ook wat warmer weer. Het gras zal dan wel erg hard groeien maar liever een keer extra maaien dan die mos prut. Het ligt er nu weer netjes bij maar dat moet ook want ik ben woensdag jarig en dan komt er visite. Voorlopig heb ik de pomp maar aangezet bij gebrek aan buien, beter iets dan niets.Ik ben deze week niet wezen vissen omdat ik weinig tijd had en ook omdat ik het netjes bij huis wilde hebben. Sporten heb ik nog wel gedaan lekker je ongans trappen op een fiets die geen meter vooruit komt. je moet tenslotte toch iets te doen hebben. Woensdagavond had ik weer een vergadering van Rayon 4 in Ommen. Altijd leuk om weer andere vissers te spreken. Donderdag kwam een vriend op bezoek die een melding had gekregen dat er vissterfte zou zijn in een watergang in Gramsbergen met het verzoek of we er een kijkje wilden nemen. Na een kop koffie zijn we er wezen kijken en we konden onze ogen nauwelijks geloven. In een sloot van enkele meters breed troffen we eerst een twaalftal dode karpers aan en echt geen kleintjes. Toen we een eindje langs de sloot liepen kwamen we echter nog veel meer karper aan die nog wel leefden. Je kon ze gewoon zien zwemmen. Het waren er zeker een stuk of dertig. Het was duidelijk dat hier iets aan de hand was. Op een traject van ongeveer 1 km tussen twee stuwtjes was het helemaal mis. Dus toen maar bellen met het waterschap Vechtstromen en de federatie Oost Nederland over wat te doen. Snel werd er in Raalte een plan gemaakt om deze vissen van een wisse dood te redden. Donderdagmiddag heeft een beroepsvisser en enkele vrijwilligers de levende vissen overgezet in een ander gezond water en zijn de dode karpers verwijderd. Het waterschap heeft water monsters genomen om te kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn. Vrijwel zeker is er mest in de sloot geloosd gezien de hoeveelheid rotzooi op de bodem. Een kwalijke zaak natuurlijk en de dader laat natuurlijk niets van zich horen. Het gebeuren zette mij wel aan het denken want hoe komen al die karpers in die sloot. Ik kan me voorstellen dat er enkele in gegooid zijn. Maar dat verklaart in mijn ogen nog niet dat een kleine zestig karpers in een sloot zitten van 1 km lengte. Er wordt vaak beweerd dat karpers zich in ons land nauwelijks voortplanten . Ik heb zo mijn twijfels hierover als er op zo`n kort stukje al zoveel karper zit hoeveel moeten er dan nog wel niet meer inzitten, dat moet haast wel op natuurlijke manier gebeurd zijn Voer voor psychologen dacht ik zo. Donderdagmiddag kon ik er zelf niet mee helpen omdat ik de kleinkinderen van school moest halen. Alle scholen in Slagharen hadden een uitnodiging gekregen om naar het Attractiepark te komen voor de opening van de nieuwe achtbaan. Toen de kinderen weer lopend terug waren was aan de gezichten al te zien hoe moe ze waren. Dat kan ook niet anders na een hele dag rennen en spelen. Ze vertelden onderweg in de auto aan een stuk door over wat ze wel niet allemaal gedaan hadden. Zaterdagmorgen ben ik naar ons clubhuis geweest waar een karperclinic werd gegeven voor de jeugd. Na de middag ging het hele gezelschap naar De Poele om daar het geleerde in de praktijk te brengen.het is een geslaagde dag geworden. iedereen nog bedankt die er mee geholpen heeft. Zaterdag middag heb ik zelf gevist in het kanaal in Brucht. Het was de eerste wedstrijd van Bergentheim. Voor mij was het een drama ik heb werkelijk geen een aanbeet gehad. Echt droevig.De rest van het weekend voetbal gekeken met over het algemeen leuke wedstrijden. De spanning zit er met nog drie wedstrijden te gaan volop in.Ik denk dat Feijenoord het gaat redden. Vanmiddag natuurlijk naar Max gekeken. Maar dat was dit keer snel gebeurd. Hij begon weer heel goed maar ja zonder remmen wordt het toch echt niet wat. Jammer, maar het is en blijft een mechanische sport. Volgende keer beter zullen we maar zeggen. Tot volgende week.