dobberpraat week 15-2017

Het is zondagmiddag en tijd voor mijn wekelijkse praatje. Ik ben deze week erg druk geweest in de tuin. Dinsdag ben ik aan het verticuteren geweest en daarna moet de rommel er weer afgehaald worden. Dat is een hele klus kan ik je vertellen.
Eerst ruim een halve dag met de verticuteermachine bezig geweest. Vervolgens alles er af harken in totaal tussen de 25 en 30 kruiwagens vol mos en dood gras. Volgens de planning moest het woensdagavond allemaal weer weg zijn en dat is gelukt. Woensdagavond eens een keer niet naar de spinning geweest maar naar een vergadering in Ommen. Hier hebben we samen afscheid genomen van Jaap Haar als bestuurder van Rayon 4 dit vanwege de gevorderde leeftijd en gezondheidstoestand van Jaap. Jaap verblijft op het ogenblik in een verzorgingshuis in Hoogeveen. Na het opspelden van de gouden speld bij Jaap en een hapje en drankje konden we weer naar Hardenberg. Ja zo gaat het helaas als je ouder wordt, ons staat hetzelfde te wachten. Donderdag was mijn vrouw jarig en hebben we de familie op bezoek gehad. Het was weer eens leuk om elkaar te zien en te spreken. Vrijdagmorgen ben ik naar Duitsland geweest om koemestkorrels en kunstmest te halen voor op het gazon. Na de middag ben ik met de tuinslang rond geweest om alle bloemen en planten wat water te geven want het is bij ons gortdroog. Tegen de avond heb ik de visspullen klaar gemaakt voor zaterdag. Daarna naar de spinning even lekker uitrazen.Natuurlijk weer voetbal gekeken en toen op tijd naar bed omdat ik zaterdag al vroeg op moest staan voor de 2e competitiewedstrijd in het Coevorden /Vechtkanaal. Zaterdag was het koud en er was een miezerige motregen wat het nog kouder maakte. De vangsten waren gewoon slecht, minimale aanbeten en meestal kleine vis. Het uiteindelijke resultaat viel echter nog niet tegen. Met een vierde plaats in mijn vak was ik uiteindelijk wel tevreden. Toen ik weer thuis was heb ik kunstmest gestrooid en de bloemen water gegeven. s`Avonds lekker op de bank voetbal kijken en zo af en toe een oogje dicht gedaan. Heracles is nu wel uit de problemen dacht ik zo. Ik kan me trouwens goed voorstellen dat Go Ahead zich bekocht voelde.Het was in mijn ogen wel een penalty voor Heracles maar ik begrijp niet waarom er ook nog een rode kaart gegeven moet worden. Zo wordt de hele wedstrijd naar de knoppen geholpen.Heracles hoefde niet meer en Go Ahead kon niet meer. Misschien is het volgende een goede optie. Geef voor alle hands ballen binnen de zestien een penalty dan ben je af van de discussie of het al of niet opzet was of niet. Het maakt het een stuk duidelijker en ook eerlijker. Gewoon fluiten voor alle hands gevallen binnen de zestien en je bent van dat eeuwige gezeur af. Zondagmorgen ben ik vroeg opgestaan want ik wilde naar Max Verstappen kijken. Ik heb er geen spijt van want hij bood weer veel waar voor zijn geld. Mooie start van het seizoen en ik kijk al uit naar het vervolg. Direct naar de race ben ik naar de spinning geweest, het paste allemaal net. Daarna verslagen geschreven van de wedstrijd van gisteren en vervolgens weer voetbal kijken. De verrassing komt dit weekend uit Rotterdam waar Exelsior wint van Sparta en uit Zwolle waar PEC gelijk speelde tegen Feijenoord. Op dit moment kijk ik met een half oog naar PSV tegen Willen II.Ook hier zie je maar weer dat een glaszuiver doelpunt van Willem II niet wordt toegekend.Zo worden toch wel heel vaak de mindere goden de dupe van discutabele beslissingen van de leiding. Het valt mij op dat bij twijfelgevallen vaak de topploegen aan het langste eind trekken. Nu ga ik straks naar het motorracen kijken. De grote prijs van Argentinië staat op het programma. Tot volgende week..