dobberpraat week 13-2017

Berend Jan zit naar de uitzending van Eurosport te kijken naar de motorraces in Qatar. Racen heb ik altijd al mooi gevonden. Vroeger ging ik altijd naar de TT in Assen maar de laatste jaren niet meer enerzijds vanwege de kosten en anderzijds omdat het toch wel voor de TV komt en dan kun je het veel beter zien.Bovendien is het programma steeds verder ingekort je hebt nog maar drie wedstrijden en verder een soort omlijstingsprogramma om de dag vol te maken. Het speelt natuurlijk ook een rol dat er geen Nederlanders vooraan mee kunnen doen, geld maakt dat vrijwel onmogelijk. Als er echt een topper door komt zoals Max Verstappen in de formule 1 dan staat het hele land ineens op zijn kop. Vanmorgen weer een vijfde plaats in Australie een prima prestatie en heel goed gereden. Er moet nog wel wat aan de auto gesleuteld worden voor hij met de kop mee kan doen. Ik denk en hoop dat dit gaat lukken. Zo heb je toch weer iets om naar uit te kijken. De rest van de week is weer verdeeld door het sporten en in de tuin werken. Nu nog het gras verticuteren en dan bemesten en dan ben ik er voorlopig wel klaar mee. Natuurlijk moet er nog wel geschoffeld worden en de boel verder schoonhouden.Ook ben ik nog wezen vissen in De Krim want daar was gisteren onze eerste wedstrijd van dit seizoen. Een beetje oefenen en wat uit proberen kan dan geen kwaad natuurlijk. Door de oosten wind werd het deze week steeds lastiger om vis te vangen, bovendien zijn de nachten nog erg koud. Het was verder leuk weer om te vissen. Het was gisteren een leuke seizoen start bij de openingswedstrijd. Het was een taaie visserij en als je hoog wilde eindigen dan moest er een bonus vis worden gevangen. Wat aantal betreft mocht ik zeker niet klagen want ik heb er 26 gevangenen daarmee was ik bij de top. Ik had alleen niet het geluk om een bonus vis te vangen en dat nekte mij. Nu moest ik genoegen nemen met de zesde plaats in mijn vak. Mooi lekker warm in de middenmoot. Ik was dus redelijk tevreden. Zeven deelnemers wisten een of meer zeelten te vangen en die stonden dan ook verdiend bovenaan. Gisteravond naar het voetbal gekeken vanuit Bulgarije. Wat een drama was dat. Eens in je leven moet je alles meemaken maar dit had van mij niet gehoeven. Ik heb mijn hele leven nog niet zo`n erbarmelijk slechte wedstrijd gezien. Wat er aan de hand was ik heb geen idee maar er was er ook niet echt een die goed was. Al vond ik Hoedt wel redelijk spelen. Het oneerlijke is dat De Ligt nu de schuld krijgt, maar de rest is er mede schuldig aan. Niemand stond op en niemand nam het voortouw. Je zou haast denken dat ze gedrogeerd waren. Als ik er goed over nadenk dan vindt ik het nog steeds, ongelooflijk dat men het zo laat lopen. Geld verdienen als water en praatjes voor twee maar presteren ho maar. Totaal geen belevingen geen wil om er echt iets van te maken. We zijn wel heel erg diep gezonken met het voetbal in ons land. Hoe het verder moet, geen idee.je kunt de bondscoach naar huis sturen, maar lost dat iets op met zulke voetballers. Tot volgende week