dobberpraat week 12-2017

Het is zondagavond en tijd voor mijn wekelijkse verhaaltje. Maandag heb ik in de tuin gewerkt.. Eerst onkruid wieden en daarna in een border bloemen gezaaid. We kopen altijd een paar busjes bloemzaad bij de ALDI in Hardenberg. Het is een bermmengsel en alles staat door elkaar maar dat vinden wij juist het leukste. Als het ene is uitgebloeid begint er wel weer iets anders en dat gaat door tot aan de herfst. Omdat het zo dicht op elkaar staat hoef je het verder ook niet te onderhouden domweg omdat het als haar op een hond staat. Zo heb je er het hele jaar plezier van en geeft het veel voldoening. Alleen en beetje regen ontbrak maar dat kwam later in de week helemaal goed. Nu maar afwachten wat het dit jaar weer wordt.Er is ook nog een soort bij die wat langer wordt en die goed kunnen klimmen dat heb ik bij een stuk gaas gebruikt. Het klimt mooi tegen het gaas op en bloeit ook prachtig. Nog een klein stukje en dan is de siertuin weer klaar voor een nieuwe start waar je het hele jaar met genoegen naar kijkt. Straks komt nog een hele klus om het gras te verticuteren. Alle mos en dood gras er uit en dan een lading koemest korrels en mengmest er op. Zo krijg je hartstikke groen gras wat snel groeit. het enige nadeel is dat je dan ook vaak moet maaien, maar dat heb ik er wel voor over. Maandagavond natuurlijk naar de spinning evenals dinsdagmorgen de conditie moet natuurlijk wel goed blijven. Dinsdagmiddag zijn we samen met de andere broer en zussen naar mijn zuster in Vriezenveen geweest. Helaas laat de gezondheid haar steeds meer in de steek. Zij woont in een aanleunwoning bij het verzorgingshuis maar gaat binnenkort naar het grote huis omdat het alleen niet meer gaat. Het is wel verdrietig om haar steeds verder af te zien takelen. Goed dat we elkaar daar even hebben gesproken je weet nooit wat er gaat gebeuren. Woensdagavond moest ik naar de jaarvergadering van rayon 4 in Ommen. Daar kwam ik voor een echte verrassing te staan er zou een jubilaris gehuldigd worden. Het bleek dat ik de jubilaris was. Ik kreeg een zilveren speld en een bos bloemen aangeboden. Het was echt een grote verrassing normaal weet ik dat er een jubilaris is maar nu had niemand mij ingelicht. 12,5 jaar ben ik inmiddels bestuurslid van rayon 4 ik was wel een beetje beduusd van alle eerbetoon. Ik houd er niet zo van voor mijn gevoel doe ik gewoon wat van mij gevraagd wordt niet meer maar ook niet minder. Als al dat geploeter wordt gewaardeerd dan vindt ik het verder prima. Ik hoop dat er meer vrijwilligers komen die de handschoen op gaan nemen. Een ding staat vast als we met elkaar willen blijven vissen dan zullen we met elkaar de handen uit de mouwen moeten steken en niet alleen ik. De Dobber doet mee aan het clubkampioenschap en we hebben geloot tegen De Brasem uit Dedemsvaart. Voor eind mei moet er gevist worden en De Brasem mag het organiseren. Donderdag ben ik weer wezen vissen in De Krim en heb om drie uur de kleinkinderen uit school gehaald en mee naar huis genomen. Toen ik dicht bij huis was zei kleinzoon Hidde opa daar is een circustent op het parkeerterrein bij de Evenementenhal.Dat had hij goed gezien en ik vroeg zou je daar naar toe willen zeiden ze alle twee ja graag en dat heb ik goed in de oren geknoopt.Thuis heb ik samen met mijn vrouw afgesproken dat we er zaterdagmiddag samen naar toe zouden gaan. Vrijdag ben ik weer druk in de tuin bezig geweest en na het eten weer naar de sportschool. Zaterdagmorgen heb ik een voorraad visvoer opgehaald uit Albergen want volgende week zaterdag start de competitie. Na de middag hebben we de kleinkinderen opgehaald en zijn we naar het circus geweest en dat was een schot in de roos. Het was heel leuk en wat hebben ze genoten vooral van het optreden van een clown. Ze hadden nog een tip voor ons. Toen ik vroeg wat dat dan wel was zeiden ze dat ze na afloop graag naar Mc Donalds wilden, nou dat hebben we maar gedaan. Het was voor allemaal een prachtige dag. Het weekend hebben we samen weer veel voetbal gekeken.Het lijkt er sterk op dat ook Ajax af gaat haken. Ik kan me niet voorstellen dat Feijenoord dit nog weggeeft. Eerlijk is eerlijk ze verdienen het ook. Tot volgende week.