dobberpraat week 11-2017

Het is zondagavond en weer tijd om even iets van mij te laten horen. Veel nieuws heb ik deze keer niet te melden domweg omdat er weinig gebeurd is. De schuren zijn inmiddels schoon en het gereedschapshok is weer netjes opgeruimd. Alles hang en staat weer op zijn plekkie, het was ook hoog nodig dat de boel eens werd opgeruimd. Maandagavond ben ik natuurlijk naar de spinning geweest evenals dinsdagmorgen. Het geeft weer wat afleiding in de dagelijkse gang van zaken. Dinsdagavond hadden we vergadering van de wedstrijdcommissie in het clubhuis. Het lijkt wel een gewoonte te worden om maar niet te komen anders kan ik niet verklaren waarom de helft niet op komt dagen. Het lijkt wel desinteresse maar dat kan ik mij haast niet indenken. Je weet dat als je ergens in gaat zitten dat je dan ook wel eens iets moet doen.
Bovendien zorg je er voor dat diegene die er wel altijd is nog een extra portie werk er bij krijgt. Ik vindt het knap waardeloos. Het lijkt wel of er ook steeds meer werk c.q activiteiten van bovenaf naar ons worden doorgeschoven i.p.v. minder komt er alleen maar iets bij. Afijn ondanks alle gemopper is het jaarprogramma toch weer klaar en over veertien dagen is weer de start van de senioren competitie. Ben benieuwd wat het dit jaar weer wordt. We hebben deze week weer veel voetbal op de TV gezien. Al moet ik zeggen dat Barcelona wel heel erg bevoordeeld werd door de arbitrage. Ik kan het mij niet voorstellen maar het lijkt verdacht veel op opzet.Twee onterechte penalty`s krijgen en dan doorgaan, ongelooflijk. De gevestigde rijke top in Europa groeit steeds verder bij de rest weg. Als je dan Ajax ziet tegen Kopenhagen dan lopen wij hier al mijlen ver achter, zelfs op Lyon. Je zou haast medelijden krijgen met de Nederlandse clubs het ziet er soms gewoon zielig uit. Woensdagavond weer naar de spinning geweest even lekker afzien. Donderdag een lading afval naar de vuilstortplaats gebracht en de kleinkinderen opgehaald van school. Vrijdag ben ik wezen vissen in De Krim daar in de Lutterhoofdwijk kun je nog wel een visje vangen. Vijfentwintig maart is hier ook de start van onze competitie en daar kijk ik nu al naar uit. Zaterdag ben ik er opnieuw naar toe geweest met een paar vis vrienden ook toen hebben we redelijk gevangen al was het meest kleine vis. Zaterdagavond was het weer voetballen geblazen. Vanmorgen weer spinning en vanmiddag weer voetbal. De grote drie gaan vrolijk verder met winnen. Maar wat mij elk jaar weer opvalt is dat de onderste ploegen tegen het eind van de competitie steeds meer punten gaan pakken. Verlies je een paar wedstrijden dan sta je zo maar weer onderaan. Nu het weer mooier wordt kan ik weer in de tuin aan de slag en daar heb ik wel zin in. Alles schiet letterlijk de grond uit. Ik ga er de komende tijd maar weer eens mee aan de slag om te zorgen voor een perfecte woonomgeving. Wat een toestand dit weekend rondom de komst van leidinggevende Turken die hier denken de boel naar hun hand te kunnen zetten en hier de lakens uit willen delen. Nederland gaat toch ook geen campagne voeren in Canada voor onze verkiezingen omdat daar veel Nederlanders wonen. Wat willen de Turken nu eigenlijk hier werken wonen en profiteren maar wel achter Turkije blijven staan en daardoor hier onrust veroorzaken. Wat mij betreft wordt het hoog tijd dat men geen dubbele paspoorten meer kan hebben. Je bent of Nederlander of niet maar niet van twee walletjes vreten. Tot volgende week.