dobberpraat week 10

Het is zondagavond en weer tijd voor mijn wekelijkse verhaaltje. Omdat het de hele week bagger weer was ben ik maar bezig geweest om alle bergruimte in de schuur maar eens wat op te knappen. Zo blijf je in elk geval droog en dat is ook al heel wat waard. De hele winter hangt mij al ellenlang de strot uit het duurt mij allemaal veel te lang. Ik kan daar heel slecht tegen en wordt er knap sacherijnig van. Hopelijk komt er snel verandering en wordt het wat leuker zodat ik weer naar buiten kan. Sporten en vergaderen is het enige wat ik verder doe. Woensdag wezen koffie drinken bij kennissen geeft dan wel weer wat afleiding. Woensdagavond ben ik met wat mede bestuursleden naar een bijeenkomst geweest van Ruimte voor de Vecht. De hele rivier gaat van Hardenberg tot aan Junne voor de zoveelste keer op de schop. Natuurlijk heeft iedereen hier wel weer een mening over en dat mag wat mij betreft ook wel. Alleen is het wel heel erg storend als de hengelsport er haast niet bij betrokken wordt. Gelukkig waren we nog net op tijd om ook onze belangen te verdedigen en dat lijkt mij ook logisch als je een achterban van ongeveer 70.000 duizend vertegenwoordigd. Eigenlijk droevig als je gewoon wordt vergeten. Gelukkig valt er ook nog wel iets positiefs te melden. De wedstrijdlocatie aan de Marsweg in Rheeze bij het pontje blijft beschikbaar voor de hengelsport. Helaas kunnen we de locatie achter woonwijk De Norden wel vergeten. Individueel zal er altijd wel een plekje zijn waar je kunt vissen maar een wedstrijd parcours wordt steeds lastiger. We moeten het er maar mee doen je kunt je er wel druk over maken maar dat helpt weinig. Omdat we ook een akkoord hebben met de gemeente en het waterschap over het onderhoud van de diverse waterpartijen in de gemeente ben ik toch gematigd positief gestemd over onze mogelijkheden om te kunnen blijven vissen. Het zou toch ook te gek zijn als we deze prachtige vrijetijdsbesteding zouden moeten opgeven. Op dit moment worden de vijvers in Baalderveld gebaggerd hopelijk bied ook dat soelaas. Hopelijk kan er weer volop gevist worden nu er naast Baalder ook in Baalderveld gebaggerd is. Nu maar even de ontwikkelingen afwachten, ik hou u op de hoogte. Een ding is echter duidelijk de hengelsport zal ook zelf de handen uit de mouwen moeten steken om ons deel van het onderhoud te doen. Daarom zijn we naarstig op zoek naar mensen die ons willen helpen.
Bij deze roep ik dan ook mensen op om vrijwilligerswerk te willen doen samen moeten we het doen. De huidige vrijwilligers hebben de handen al meer dan vol en een vereniging van 1800 leden heeft toch hopelijk meer leden die iets voor de vereniging willen betekenen dan het groepje wat we nu hebben. Ik zou zeggen je bent welkom bij de club. Omdat Buienradar aangaf dat het zaterdag aardig weer zou worden heb ik snel besloten om dan maar te gaan vissen. Ik ben maar naar De Krim gegaan met enkele vis vrienden en we hebben ons daar prima vermaakt. De vangsten waren redelijk al was het in hoofdzaak kleine vis wat we vingen. Soms is vissen maar een vreemde sport ik kon met een lange stok bijna geen vis vangen maar kort wel terwijl mijn maten juist met de lange stok vingen. Het blijft altijd weer een raadsel hoe de visserij in elkaar zit. Zaterdagavond hadden we een etentje van de Dobber bij Cucina in Hardenberg samen met onze partners. Mag ook wel eens een keertje als je bijna dag en nacht klaar staat voor anderen. Het was erg gezellig en het eten was prima. Vanmorgen ben ik zoals altijd naar de spinning geweest en de rest van de dag hebben we voetbal gekeken. Het was een dag vol verrassingen zowel positieve als negatieve. Ik heb een paar leuke wedstrijden gezien. Wie had verwacht dat zowel Feijenoord als Ajax punten zouden laten liggen. PSV was de lachende derde, zo gaan ze vanzelf weer meedoen. Over de scheidsrechters kan ik niet zo positief zijn ik vindt het prima als je een wedstrijd zoveel mogelijk door wilt laten lopen. Maar bij zowel bij Feijenoord als bij Ajax waren het toch duidelijk overtredingen waarvoor gefloten had moeten worden. Zulke fouten moeten ze zien want het was zo duidelijk in mijn ogen. Niet dat ik voorkeur heb winst van wie dan ook maar eerlijk is eerlijk en dat was het vandaag niet. Tot volgende week.