dobberpraat week 9-2017

Hallo facebook vrienden en vriendinnen het is weer tijd om iets te schrijven over mijn wekelijkse belevenissen. Veel bijzonders was dat trouwens niet deze week. Wat mij betreft waardeloos weer het zal wel ergens goed voor zijn al kan ik zo een twee drie niet iets opnoemen wat dat zou moeten zijn. Veel binnen zitten en wat computer werk doen, wat sporten, zo af en toe een keer visite. Toen ik dinsdagmorgen terug kwam van de sportschool was het tegen de verwachting in leuk weer en heb ik mijn plannen maar een dag opgeschort.Ik ben gaan vissen i.p.v. de schuren opruimen. Ik had gehoord dat je in de buurt van Hanceate goed vis kon vangen in een oude schutsluis van het Overijssels kanaal en als ik dat hoor dan is mijn interesse gelijk gewekt. Ik had nog wat oud voer in de koelkast staan en mijn vrouw had snel koffie voor mij klaargemaakt dus ging ik om goed elf uur op pad om de locatie even op te zoeken. Na een klein half uurtje rijden had ik hem gevonden maar tot mijn spijt zaten er al een stuk of zes liefhebbers te vissen. Die sluis is niet zo erg lang dus zaten ze wel erg dicht op elkaar. Eerst maar eens even kijken of er wat gevangen werd. Dat bleek wel het geval al was het volgens kenners niet echt top. Toch werden er dikke voorns en ook bliek boven water gehaald. Toen een van de heren naar huis ging ben ik maar weer op zijn plaats gaan zitten en na wat puzzelen wist ik de eerste vis boven water te krijgen.Ik heb me die dag verder prima vermaakt er een stuk of zestig vissen gevangen, meer dan genoeg voor een leuke dag. Woensdagavond ben ik naar een lezing van Peter Post geweest in ons clubhuis. Hier was heel wat belangstelling voor en het was bovendien erg onderhoudend. Als je ziet hoeveel aandacht de top vissers besteden aan de diverse details waar wij nauwelijks over nadenken dan snap ik ook wel waarom zij beter vissen dan wij. Heel veel vissers weten wel vaak hoe het zou moeten maar schenken er toch veel te weinig aandacht aan om alles goed voor te bereiden.Peter benadrukte nog maar weer eens om vooral goed na te denken wat je moet doen en vooral ook waarom je het doet. Heel veel gaat over details zoals peilen, voeren, aas, materiaal. Het verspelen van vissen door het gebruik van te kleine haken, te dunne lijnen, te slap elastiek e.d. Voor mij was het in elk geval een zeer leerzame avond. Donderdagmorgen moest ik voor een afspraak naar de tandarts dat zijn niet mijn grootste vrienden maar ja het moet nu eenmaal gebeuren. Ik mis een voortand en vooral vrouwen hebben daar wat moeite mee ikzelf eigenlijk niet zoveel, ik ben toch al getrouwd. Maar goed er zit er nog een een beetje los en die willen ze nu proberen te redden. Zo niet dan gaat die er ook uit en krijg ik een paar plaatjes. Nou heb ik in mijn leven al heel veel gekregen maar ik zit niet echt op plaatjes te wachten. In mei komt er weer een vervolg op dit bezoek.Donderdagmiddag zijn we naar de verjaardag van onze kleinzoon Hidde in Slagharen geweest. Was wel een gezellige middag. Zaterdagmiddag zijn we naar de carnavalsoptocht in Slagharen geweest. De kleinkinderen deden mee evenals pappa en mamma en dan moet je wel even laten zien. Ik stond versteld van de lange optocht die er was. Voor zo`n klein dorp vond ik het super groot en ook mooi. Wat een kleine gemeenschap al niet voor elkaar kan krijgen. Zelf zijn we geen carnavals mensen maar ik heb veel respect voor al het werk wat ze er voor doen. Grote klasse. Het was trouwens wel erg koud voor de kleintjes ben benieuwd hoe het afloopt. Zaterdagavond voetbal gekeken natuurlijk, Groningen-Utrecht was wel leuk de rest heb ik later in samenvatting gezien. We hebben samen naar het schaatsen in Calgary gekeken en dat was voor de Nederlanders erg leuk. Straks gaan we ook weer kijken, wie weet wordt er een landgenoot wereldkampioen. P.S.V. valt af voor de titel. Ajax won ook tegen Heracles dat overigens prima partij bood. Als Feijenoord straks niet verliest van Ajax dan is de titel wel binnen. Ik gun het iedereen maar voor het voetbal zou het goed zijn als het Feijenoord wordt. Tot volgende week.