dobberpraat week 8-2017

Het is zondagavond en weer tijd voor een verhaaltje uit Brucht. Het was dit keer een rustig weekje. Maandagavond ben ik naar de spinning geweest en dinsdagmorgen ook. Ik ben dus redelijk in conditie kan ik wel zeggen Het blijft leuk om te doen. Dinsdagavond zijn we met een man of zes van de Dobber naar de cursus wedstrijdcontroleur geweest in Zwolle in hotel Mercure. Onze pas was afgelopen en dan moet je weer naar een opfriscursus anders krijg je geen nieuwe pas meer. Ja en zonder goede controleurs kun je geen wedstrijden houden. Het was een leerzame avond al schoot het wel een beetje zijn doel voorbij vond ik. Er is meer gesproken over beleidszaken als over het controle werk zelf en dat vond men wel jammer. Voorlopig kunnen we er weer tegenaan. Woensdag hadden we bezoek van een groepje Turken die de glasvezel gleuf hebben gegraven en de kabel er in hebben gelegd. Het waren aardige mensen alleen waren ze niet al te best te verstaan. Het klusje werd zorgvuldig geklaard en netjes afgewerkt moet ik zeggen. Nog een paar weken en ik denk dat we dan aangesloten zullen zijn. Ben benieuwd of er nog iets wezenlijks veranderd. Donderdag heb ik nog even contact gehad met de telecom winkel met wie we een contract voor het glasvezel abonnement hebben afgesloten. Donderdagmiddag heb ik de kleinkinderen weer uit school gehaald in Slagharen. Het is altijd leuk om ze enkele uren bij je te hebben ze zijn nog zo onschuldig en aanhankelijk. Verder heb ik nog wat brieven gemaakt om eventuele sponsors te werven voor de Dobber. Morgen ga ik er een aantal bezoeken . Kijken wat het oplevert. Vrijdagmiddag heb ik de spullen klaargemaakt en ingeladen voor de presentatie op de Men`s Night
in Bruchterveld. Ik had geen idee wat ik er van moest verwachten maar ja beloofd is beloofd niet waar. Nou het was een mooie en gezellige avond. Ik heb veel bekenden gezien en mensen gesproken die ik vaak al kende. Maar ook andere belangstellenden iets vertelt over mijn geliefde hobby. Als je dat dan ook nog mag doen onder het genot van een hapje en drankje dan ben je toch een bevoorrecht mens. Er was van alles te doen zoals brommers kieken, darten, bierproeverij, bbq chef, mountainbiken, sumo worstelen en vissen. Als er dan ook nog een paar glazen bier bij komen is het al heel snel gezellig. Ook was er nog een leuk optreden van een Elvis Presley look e like echt heel leuk. Ik kan wel genieten van de dingen die anderen organiseren, je moet het toch maar doen. Wat mij betreft was het een geslaagde avond. Ik had alleen ontzettend zere benen van het staan ja dat krijg je als je ouder wordt. Zaterdag ben ik wezen vissen in het Zwindersekanaal bij de Vossebelt, hier kun je bijna altijd wel een visje vangen. Maar dat viel deze keer niet mee ondanks het fraaie weer wilden de vissen niet erg meewerken. Ik heb er maar zes gevangen niet veel maar wel even lekker buiten gezeten. Op de terugweg heb ik nog even bij Bergentheim gekeken naar een stuk of wat vissers maar ook daar werd slecht gevangen. Nog even geduld de beste tijd moet nog komen. Vanmorgen ben ik weer een uur naar de spinning geweest en de rest van de dag voetbal gekeken. De top gaat rustig door met winnen en onderaan is het spannend. Volgende week zullen de eerste klappen wel vallen als PSV op bezoek gaat bij Feijenoord Ik heb nog wel een mededeling voor de visliefhebbers woensdagavond 22 februari a.s. komt Peter Post van het team Maver/Zammataro een lezing verzorgen in ons clubhuis. Wil je alles weten over vissen dan mag je dit niet missen. De lezing begint om 20.00 uur in het clubhuis aan de Gramsbergerweg 52 c in Hardenberg. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Tot volgende week.