dobberpraat week 7-2017

 Het is weer zondagavond en tijd voor een stukje tekst vanuit Brucht. Hebben jullie maandagavond nog gekeken naar Overijssel in Vogelvlucht van T V Oost. Nou het was inderdaad vogelvlucht het was precies zoals ik verwacht had in een scheet en drie knikkers voorbij. Ruim anderhalf uur filmen en een minuut laten zien. Ik had het dus wel verwacht maar je hoopt altijd dat je de kans krijgt om je verhaal uit de doeken te doen. Nou die kans kreeg ik inderdaad alleen kregen we het helaas niet te zien. Maar goed ik heb mijn best gedaan om de hengelsport nog een beetje te promoten. Het is helaas niet anders. Ik snap het aan de andere kant ook wel weer want men wil in korte tijd graag zoveel mogelijk onderwerpen laten zien en dan gaat nou eenmaal niet al te goed samen.Trouwens gisteren was er nog een treffend voorbeeld van tijdens een bijeenkomst bij waterschap Vechtstromen in Coevorden daar was T V Drenthe om opnamen te maken van het project om karper uit te gaan zetten in een aantal wateren van het waterschap Vechtstromen. Om vijf uur heb ik even gekeken naar de uitzending van T V Drenthe en wat denk je, precies hetzelfde verhaal als bij Overijssel in Vogelvlucht. Ongeveer een halve minuut beeld van een paar karpers die werden uitgezet in het Stieltjeskanaal in Coevorden met als bijbehoren gesprek de zin dat karpers zich in ons land niet in stand konden houden. Dat was dan alles. Nou dat is nog eens nieuws daar kun je tenminste wat mee. Vanmiddag nog zo`n voorbeeld ik moest een verhaaltje schrijven voor het blad De Toren en daar hebben ze iets nieuws bedacht . Je moet namelijk ook de naam van de sport invullen dit is een verplicht veld maar ja als hengelsport niet bij de gepubliceerde sporten staat wat moet je dan invullen. Lastig niet waar. Het geeft heel duidelijk aan dat de pers ons totaal niet interessant vindt. Tegen dit gegeven zit ik al jarenlang te vechten bij allerlei instanties dat bleek dinsdag maar weer tijdens het gesprek dat we hadden met de gemeente het waterschap Sportvisserij Oost Nederland en de hengelsport in de gemeente Hardenberg over de ronduit slechte onderhoudstoestand van de diverse gemeentelijke wateren. Er valt nauwelijks meer te vissen en dat kost ons heel wat leden.Ook dan bots je op een muur van onbegrip en onvermogen.

Na jaren van overleg valt er nu eindelijk iets positiefs te melden over deze zaak. Je houd het niet voor mogelijk maar we hebben samen een akkoord bereikt over extra onderhoudswerk rondom de vijvers. Een akkoord is op zich al heel wat natuurlijk ik zie het meer als een positief gegeven. Ik ben erg voorzichtig wat dat betreft want het staat alleen nog maar op papier en ik moet het eerst in de praktijk zien wat er echt van terecht komt. Laten we zeggen dat het begin er is en er is tevens afgesproken dat als we opnieuw tegen problemen aanlopen dat er dan gesproken kan worden. Er wordt nu duidelijk op papier gezet wie wat nou precies gaat doen zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Toch ben ik een beetje opgelucht dat er eindelijk iets positiefs tot stand is gekomen. Ik kom er vast nog wel eens op terug. Woensdagavond moest ik naar een vergadering in Ommen van Rayon 4 omdat ik ook in dat bestuur zitting heb. We hebben de jaarvergadering die volgende maand gehouden wordt voorbereid. Door het aanhoudende winterweer was er buiten weinig te verhapstukken natuurlijk.
Dus ben ik wat meer naar de sportschool geweest. Zo blijf ik tenminste nog redelijk in conditie en heb je ook nog wat aanspraak. Vanmorgen ben ik naar de spinning geweest en daarna naar het schaatsen en het voetbal gekeken. Dat Nederland een toonaangevende rol speelt in het schaatsen is dit weekend nog weer eens duidelijk geworden. Het niveau is in ons land dermate hoog dat ons tweede garnituur zelfs vaak nog beter is dan de toppers uit andere landen en dat lijkt mij een stuk minder wenselijk. Schaatsen wordt zo wel een hele kleine sport natuurlijk. Alle reclame die in de hal hangt is bijna van Nederlandse bedrijven, wat nu als er hier de klad in komt. Bij het voetbal is het wel duidelijk denk ik de top drie verspeeld weer geen punten dan volgt op grote achterstand een kleine middenmoot en onderaan is het dringen en kan het nog alle kanten op. Verlies je een paar keer dan sta je zo maar ineens weer onderaan. Spannend is het daardoor alleen maar onderaan de ranglijst. We zullen wel zien wat het wordt. Tot volgende week.