dobberpraat week 6=2017

Het is zondagavond en weer tijd voor mijn verhaal van deze week. Heel veel bijzonders is er overigens niet gebeurd. Ik ben weer druk bezig geweest voor de voorbereiding van het nieuwe vis seizoen. Je moet je toch ergens mee vermaken natuurlijk. Tussendoor natuurlijk weer veel in de sportschool geweest dat verveelt mij eigenlijk nooit. Blijkbaar raakt je lichaam er ook wel weer aangewend want afvallen is er niet bij. Maar de conditie is prima daar heb ik heel veel gemak van. Na mijn bezoek onlangs aan het ziekenhuis voor de ontsteking aan mijn spataderen draag ik op aanraden van de chirurg compressie kousen. Er hoopte zich namelijk veel vocht op in mijn onderbenen en dat was volgens hem niet zo goed. Nou die kousen doen hun werk goed de benen zijn `s avonds een stuk dunner en daar heb ik wel gemak van. Aan de andere kant denk dat het vocht zich elders in het lichaam ophoopt. het moet tenslotte ergens zitten. Het gevolg is dat ik heel veel moet plassen, ergens denk ik dat het misschien beter is om eens met de dokter te gaan praten over mogelijk het gebruik van vochttabletten. Erg veel hinder heb ik er niet van maar ik draag blijkbaar heel veel vocht bij mij en dat kan wel eens de reden zijn dat ik niet afval. Nu de winter is verdwenen kreeg ik weer zin om een lekker potje te vissen. Ik kan heel slecht omgaan met een beetje doelloos thuis zitten. Ik heb eigenlijk genoeg te doen maar kan me er slecht toe zetten om iets echt aan te pakken. Het moet eerst beter weer worden. Omdat ik nog wat tuigjes kapot had van de vorige vissessie in Zuidlaren heb ik deze donderdag maar gemaakt. Vervolgens maden en casters gehaald om vrijdag te kunnen gaan vissen. Mijn maat ging niet mee want die had griep gehad. Maar gezelschap of niet vrijdagmorgen ben ik om half acht vertrokken richting Zuidlaren voor een dagje lekker vissen. Omdat ik gehoord had dat er voor in de week nog ijs op het kanaaltje zat heb ik voor de zekerheid maar een tuinhark en een rol ductape meegenomen voor het geval dat er toch nog ijs op zou zitten. Na een uur rijden was ik in Zuidlaren bij het water en wat denk je er zit nog steeds ijs op. Na een snelle inspectie heb ik met het harkje een gat gemaakt tot een twee meter uit de kant. Ik heb er snel een paar balletjes voer en wat casters en hennep ingegooid. Vervolgens een korte top set in elkaar gezet uitpeilen, maden er aan en vissen maar. Ik was erg benieuwd of de vis zou willen bijten ook al door de herrie die ik maakte tijdens het maken van het gat. Na en paar minuten ging de dobber onder en kon ik de eerste voorn binnen halen. Het feest ging de hele dag door en dus had ik een werelddag. Vooral aan casters ving ik dikke voorn en ook grote baarzen. Tot mijn verbazing wist ik ook nog een brasem te vangen. Later gingen er een paar honderd meter verder op ook mensen zitten om te vissen het bleek dat daar geen ijs lag. Ik had er beter eerst goed rond kunnen kijken.Om half drie heb ik de boel opgeruimd en ben ik nog even bij de anderen wezen kijken. Die vingen ook prima alleen waren de voorns een stuk kleiner dan bij mij. Na een praatje ben ik maar weer richting Brucht gereden.Om half vijf was ik weer bij moeder de vrouw thuis na een fantastische visdag. Ik heb de vis niet gewogen maar het was zeker 8 kg. Wat mij betreft gaan we binnenkort nog een keer. Het is een eind reizen maar dan heb je ook wat. Zaterdagmiddag heb ik nog een poosje gevist op een van de vijvers op het industrieterrein in Hardenberg. Lekker dicht bij huis. De vangst bestond uit een aantal kleine blankvoorn en tot slot een brasem. Lang niet zo goed als in Zuidlaren maar dat kan ook haast niet.Het was mooi weer en niet al te koud lekker in de buitenlucht.
In het weekend weer heel veel voetbal gekeken. De top drie liet geen steken vallen en onderin is het super spannend. Feijenoord wordt kampioen naar mijn mening ze spelen heel volwassen en zullen weinig steken laten vallen. Morgenavond is het interview bij TV Oost om 19.20. Elk uur is er een herhaling. Kijken dus naar Overijssel in Vogelvlucht.
Dinsdag is het lang verwachte gesprek met de gemeente en het waterschap. Volgende week meer hierover. Tot ziens.