dobberpraat week 4-2017

Het kan nog net, even een stukje voor jullie schrijven. Een heel erg lang verhaal zal het wel niet worden want er was weinig te beleven deze week. Ik heb het er vorige week al over gehad dat we afgelopen maandag een gesprek zouden hebben met de gemeente en het waterschap ook Sportvisserij Oost Nederland zou aanschuiven. Ik had me er al goed op voorbereid maar helaas kreeg ik op het laatste moment een mailtje dat de gemeente ambtenaar ziek was en het gesprek dus niet door kon gaan. Ja daar sta je dan voor de zoveelste keer met een bek vol tanden. Er lijkt maar geen eind aan deze toestand te komen. Na een jaar of tien worstelen zijn we nog steeds geen steek verder. Ontzettend frustrerend allemaal, er wordt maar getraineerd en uitgesteld je wordt er doodziek van.Heel veel leden hebben blijkbaar ook de moet laten zaken anders valt het niet te verklaren dat vorig jaar liefst 157 leden hun lidmaatschap hebben opgezegd en voor dit jaar zijn er al weer 86 afmeldingen binnen. Het lijkt er verdraaid veel op dat men ons de nek om wil draaien. We blijven echter vechten voor onze rechten tot we er bij neervallen. Opgeven is in deze geen optie. Door het aanhoudende winterweer heb ik weinig trek om buiten de deur iets te ondernemen dus ben ik noodgedwongen binnen bezig om me te vermaken. Leuk vindt ik het niet maar het kan niet anders.Dagenlang bij de deur hangen is geen goed ding voor mij.Ik moet iets te doen of te praten hebben zo nu en dan. Het vele sporten geeft nog wat vertier.We hebben de eerste vergadering weer achter de rug er valt altijd wel iets te bespreken. We hebben weer enkele info avonden gepland voor deze winter om onze leden toch nog iets te bieden. Zo komt er een witvisavond en ook het vliegvissen komt nog aan bod. Bovendien staat er een karper dag voor de jeugd op de planning. Wanneer dit allemaal staat te gebeuren kun je t.z.t. zien op onze website en op onze Facebook pagina. We hebben nog een morgen nieuwjaarsvisite gehad was ook wel leuk om even lekker bij te kletsen onder het genot van een hapje en drankje.Donderdag moesten we weer de kleinkinderen ophalen uit school. Via onze voorzitter kreeg ik een mailtje van RTV Oost of ik een interview wilde geven voor het programma Overijssel in Vogelvlucht. Ze wilden graag een visser in hart en nieren interviewen ergens aan de Vecht. Nou een visser in hart en nieren ben ik wel maar of ik nauw zo goed ben laat ik maar in het midden. Omdat ik het vooral zie als promotie voor de hengelsport hebben we een afspraak gemaakt om elkaar te ontmoeten voor het maken van de opnamen. Dat is afgelopen vrijdagmiddag gebeurd bij de Vecht aan de Marsweg in Rheeze. Er is ruim anderhalf uur gefilmd met een vaste camera en later met een drone en er werden allerlei vragen gesteld. Het waren hele leuke mensen om mee te werken en ik ben razend benieuwd wat er in de uitzending allemaal van te zien is. Ik krijg nog bericht wanneer het programma uitgezonden wordt. Zodra ik het weet zet ik het op Facebook. Nog even afwachten dus. Vrijdagavond hadden we weer de jaarlijkse nieuwjaarsvisite van de buren. We komen daar samen en elk jaar is er een ander gezin aan de beurt om het te organiseren. Vroeger gingen we allemaal naar elkaar toe maar dan was je de hele maand januari onder de pannen. Nu doen we het samen. Het was weer heel gezellig. Zaterdag natuurlijk schaatsen en voetballen gekeken. Twente won weer eens al had Heracles ook wel een puntje verdiend. Feijenoord won en Ajax en PSV ook dus is er niets veranderd. Zwolle zal opgelucht ademhalen na de winst op ADO. Ik geef ADO niet veel kans ook al vanwege al het gedonder binnen de club Vandaag heb ik genoten van twee prachtige wedstrijden zowel Utrecht-Ajax als PSV-Heerenveen waren zeer vermakelijk en promotie voor het voetbal. Net even gekeken naar Planet Earth waar ik ook echt van geniet Meer nieuws is er niet dus tot volgende week