dobberpraat week 1-2017

Hallo facebook vrienden het is maandagmorgen en en het nieuwe jaar is begonnen. Ja ook in Brucht is het zover, wat staat ons allemaal te wachten. Wie zal het zeggen. Je moet het leven maar nemen zoals het is en dat kan mooi maar ook heel moeilijk zijn. Nog even terug naar de dagen tussen kerst en oud en nieuw. Veel heb ik de laatste week niet uitgevreten wat vispassen versturen en wat sporten daar is het zo ongeveer wel bij gebleven. Ik had nog wel een wens ik wilde graag nog even bij mijn broer en zussen op bezoek. We hebben tijd zat na het overlijden van mijn schoonmoeder om er even tussenuit te gaan maar het kwam er steeds niet van. Raar eigenlijk maar we hadden alle twee zo onze hebbedingetjes maar eens moet het er toch van komen om samen ergens naar toe te gaan. Dus zijn we donderdag begonnen om een rondje familie te maken. Ik ben weliswaar de jongste maar ook niet echt jong meer. We wilden eerst naar mijn broer in Gramsbergen maar die bleek niet thuis te zijn dus heb ik toen maar mijn zus in Gramsbergen gebeld die woont in een aanleunwoning in het zorgcentrum en die was wel thuis. Het is een leuke morgen geworden even lekker samen alles bij praten onder het genot van een bakkie koffie. Tegen de middag zijn we even bij mijn broer langs gereden om te kijken of hij er nu wel was. Nou alleen de auto stond er maar verder niemand te bekennen dus dan maar weer naar huis. Na het eten heb ik mijn andere zus in Vriezenveen gebeld en die bleek ook wel thuis te zijn. Dus werd de auto maar weer gestart en gingen we richting Vriezenveen. Mijn zus is helaas al een tijdje ziek het geheugen laat haar soms in de steek en dat is erg sneu. Je weet dus nooit wat er wel en niet waar is van wat ze vertelt en dat maakt een gesprek niet erg makkelijk. Toch zijn we blij dat we er even geweest zijn, je weet maar nooit wat er gebeurd. Met gemengde gevoelens zijn we weer richting Brucht gereden. Wat ben je bevoorrecht als je goed gezond bent. Het zet je nog weer eens extra aan het denken. Triest als je zo alleen moet leven. Oudejaarsdag ben ik voor de middag nog even alleen naar mijn broer in Gramsbergen geweest gelukkig waren ze toen wel thuis.We hebben nog even lekker bijgepraat. Op de terugweg heb ik nog even oliebollen gekocht voor het Kika kankerfonds. Tegen de middag was ik weer thuis en begon het lange weekend. Iedereen viert deze dagen in de eigen familie kring. Jammer genoeg hebben we die niet en dus waren we het hele weekend samen thuis en dat voor het eerst in 47 jaar. Het was wel heel erg stil mijn vrouw was altijd al alleen dus die weet niet beter, ik vond het niet echt leuk. We hebben wel het oude jaar uitgezeten elkaar even omhelst en geluk gewenst maar zijn al vrij vroeg naar bed gegaan. We hopen dat 2017 een leuker jaar zal worden. Dan wordt je de volgende dag wakker en het eerste wat je hoort is dat er al weer een aanslag is in Istanboel. Het jaar is net begonnen maar het gaat blijkbaar gewoon door. Geweld tegen hulpverleners het gaat allemaal gewoon door. Wanneer gaan we ons gezonde verstand eens gebruiken. Het begint niet goed maar toch blijf ik positief er zullen vast ook nog wel leuke dingen voorbij komen. Allemaal een heel goed en gezond 2017 gewenst vanuit Brucht.