dobberpraat week 49-2016

Het is zondagmorgen en ik ben net terug van de sportschool. Martin was er weer en dan weet je dat het een pittig lesje wordt. Maar je daarvoor ga je ook naar de sportschool. Ik kan het iedereen aanbevelen sporten is leuk en het houd je fit dat heb ik aan de lijve ondervonden. De reden dat ik dit keer zo vroeg iets schrijf komt omdat we vanmiddag naar de kerstmarkt gaan in Wielen. Wielen ligt net over de grens in Duitsland en ligt hier 11 km vandaan. Ik ben nog niet eerder op de kerstmarkt geweest maar volgens zeggen moet het heel leuk zijn. Nou we gaan het zien wat het wordt het lijkt mij in ieder geval wel leuk zo vaak gaan we niet samen weg. De afgelopen week stond stond in het teken van het verzendklaar maken van de vispassen 2017 die voor 1 januari bij de leden moet liggen. Tenminste als je hem betaald hebt het is altijd een drukke periode want je krijgt heel veel telefoontjes dat men de vispas als nog op wil zeggen maar ja dat had je al voor 1 oktober moeten doen. Er wordt van alles verzonnen om er maar onder uit te komen blijkbaar weten heel veel mensen niet waarvoor je een handtekening op een formulier zet. Er staat toch echt duidelijk op dat je voor 1 oktober moet opzeggen. Ik heb er 1571 verstuurd en die gaan werkelijk het hele land door. Eerst moet ik ze allemaal uitzoeken wie er betaald heeft. Vervolgens moet ik drie stapels maken. Bij een stapel moet geen aanvullingslijst in. Bij de andere stapel moet wel zo`n lijst in. Hetzelfde verhaal moet ook nog eens gebeuren bij de passen die naar leden van ons in Duitsland gaan. Van elke stapel moet er een gewogen worden i.v.m. de porto kosten en dat alles moet ik invullen op een verzendlijst van Post NL. Gelukkig heb ik nog wat hulp gehad maar het blijft een hele klus. Ik weet zeker dat heel veel leden totaal geen idee hebben wat er allemaal bij komt kijken om alles op tijd de deur uit te krijgen. Maar het is gelukt we zijn er drie volle dagen druk mee geweest. Nu staan er nog ongeveer 200 boven te wachten op betaling zo gauw die betaling binnen is worden ze verstuurd. Tussendoor ben ik ook nog naar de fysio en de sportschool geweest natuurlijk.. Met de rug gaat het aardig goed waarschijnlijk nog eenmaal naar de fysio en dan moet het goed zijn. Vervelen hoef ik mij niet want buiten liggen nog bladeren genoeg die nog moeten worden opgeruimd. Gisteren heb ik voor de afwisseling meegedaan met een viswedstrijdje in het kanaal bij Bergentheim.Na afloop bleek dat ik beter kan loten dan vissen want ik had een kop stek, maar het vissen was bagger bij de buren ook trouwens. Het begon goed eerst kort gevist en al snel begon ik kleine vis te vangen tot er twee grote boten langs kwamen toen was het kort gebeurd. Met de lange stok verder gevist ik kreeg echter maar twee aanbeten waarvan ik er een kon verzilveren de ander werd gelost. Voor mij dus geen prijs maar ach wat doet het er toe ik was er lekker even tussenuit. Gisteravond natuurlijk voetbal gekeken. Nou ik heb geen een leuke pot gezien wat een armetierig gedoe. Ik hoop dat het vanmiddag beter zal zijn, ik hoop dat we tegen vijf uur weer terug zijn van de kerstmarkt om naar Twente te kijken. Kieken wat het word. Tot volgende week.