dobberpraat week 47-2016

Het is zondagavond en het voetballen is afgelopen. Het was me het weekje wel. Dinsdag weer naar de fysio geweest veel vooruitgang zit er nog niet in moet ik zeggen. De pijn in de rug valt wel mee maar slapen valt weer niet mee. De heup doet aan beide kanten pijn en als je dan wakker wordt kom je moeilijk weer in slaap.Ik kan wel gewoon mijn werk doen. Zelf denk ik dat er slijtage op mijn heup zit. We moeten nog maar even doormodderen.
Dinsdag ben ik met een paar vrienden wezen vissen in het kanaal bij mij in Brucht. Ongelooflijk wat een dikke blankvoorn zwemt daar rond. Woensdag ben ik met dezelfde jongens wezen vissen bij de Action in Coevorden. Je kunt daar prachtig op de kade zitten vissen bovendien kun je er heel vaak prima vangen. Dit keer was het echter niet veel. Ik was de enige die ook een kort stokje had klaargemaakt en dat bleek nog de beste keuze te zijn. Ik had zo rond de drie kg vis. Een paar mooie brasems en wat bliekjes heb ik gevangen. Tussen de middag heb ik voor de jongens en voor mij zelf natuurlijk ook een lekkere gebakken vis opgehaald. Even lekker bij elkaar zitten keuvelen en het laatste nieuws vertellen. Woensdagavond had ik vergadering van Rayon 4 in Ommen en zo kom je mooi de week door. De rest van de week ben ik weer druk bezig geweest in de tuin. Bladeren opruimen, wie nog een paar kruiwagens vol wil hebben mag zich melden er zijn er nog zat. Donderdagmiddag de kleinkinderen ophalen uit de school in Slagharen. Voor mij is het de fijnste dag van de week, het geeft je weer nieuwe energie. Tussendoor natuurlijk weer naar de spinning
om de conditie op peil te houden. Zaterdag was er een keer geen vissen en heb ik bij de buren geholpen om kerstbomen te rooien.
Eentje pak ik er elk jaar zelf tussenuit met kluit en al en na de kerstdagen gaat hij zo de grond weer in als die tenminste niet bevroren is. Ik heb de eigenaar beloofd om hem te helpen omdat ik er zelf ook belang bij heb. We hebben anders geen vrij uitzicht meer naar de straat. Ik kan het natuurlijk ook wel wachten zo veel heb ik nou ook weer niet te doen. Een beetje afleiding is nooit weg. Zaterdagavond naar het voetballen gekeken.Twente liet zich mooi de kaas van het brood eten en PSV pakte ook weer eens de drie punten. Vanmorgen natuurlijk naar de spinning geweest , het is leuk om even je zinnen te verzetten. Op de terugweg even aan het kanaal gekeken of er nog vissers zaten en dat bleek het geval. Ik zag er ook nog twee bovenop een lantaarnpaal zitten maar die zie ik eigenlijk liever niet.Echter een ding is zeker als ze er zitten zit er ook vis. Omdat ik nat van zweet was ben ik maar gauw naar huis gegaan en achter de computer gekropen. Ik moet nog wat jaarverslagen schrijven voor de jaarvergadering van 13 december. Om kwart voor twee heb ik mij voor de TV geïnstalleerd klaar om naar Max Verstappen te kijken. Nou het is weer een mooi middagje geworden. Wat hebben we een prachtige race gezien. Direct na de start ging het even mis maar al snel begon zijn inhaalrace. Van plaats 22 naar plaats 2 ja moet het maar kunnen. De spanning bleef er tot het laatste moment in zitten met vier auto`s dicht bij elkaar. Pure reclame voor de racerij natuurlijk. Wat een geweldige middag. Daarna voetbal gekeken. Ajax won en doet het steeds beter Feijenoord liet een paar punten liggen en moet nu de koppositie delen. Ik voorspel dat Ajax kampioen wordt of PSV ik denk dat Feijenoord het niet gaat redden. Nu nog even naar het darten kijken en dan straks lekker slapen. Tot de volgende keer.