dobberpraat week 46-2016

Het is zondagavond en het wordt buiten een stukje rustiger. Vandaag de eerste herfststorm. Echter eerst even terug naar het begin van de week.Ik ben de hele week weer aan het snoeien geweest en nu ben ik er gelukkig klaar mee. Alles is opgeruimd en weggebracht naar de vuilstort op Bovenveld. Als je inwoner bent van de gemeente Hardenberg en dat ben ik dan kan je daar gratis het snoeihout naar toe brengen. Als zuinige Hollander maak ik daar natuurlijk direct gebruik van. Tussendoor moest ik ook weer naar de fysio voor behandeling van de rug problemen. gelukkig gaat dat nu weer wat beter al blijft het nog wel hinderlijk. Spinning gaat gelukkig wel goed ik kan dan de pijn er uitfietsen en dat is echt lekker. Het is toch al fijn als je in deze wat sombere perioden er even lekker tussen uit bent. De titel clubheld heb ik zoals je vast wel al gezien hebt niet gekregen. Verbazen doet mij dat niet, gewoon omdat de binding tussen de leden van bijvoorbeeld een voetbalvereniging en een hengelvereniging totaal anders is. Voetballers zien elkaar bijna elke week wel maar verreweg de meeste leden van De Dobber ken ik niet. Men is lid omdat men anders geen vispas kan krijgen maar de groep die daadwerkelijk aan onze activiteiten meedoet is niet groot als je het vergelijkt met ons ledenaantal want dat is wel groot. We moeten het er maar mee doen maar ik vindt het wel een gemiste kans voor de hengelsport. Die kan namelijk best een flinke opsteker gebruiken zeker hier in Hardenberg. We zijn dit jaar ongeveer honderd leden kwijt geraakt en dat komt hoofdzakelijk omdat er in de gemeente domweg op heel veel plaatsen niet meer gevist kan worden vanwege de grote hoeveelheid waterplanten is de diverse waterpartijen. De gemeente en het waterschap doen vage toezeggingen om er iets aan te doen maar het schiet maar niet op.
Geen woorden maar daden, blijkbaar kennen ze in Hardenberg dit gezegde nog niet. Blijkbaar moet het eerst helemaal uit de klauw lopen voordat er actie wordt ondernomen. De hengelsport wordt in Hardenberg helaas niet serieus genomen. Die titel zelf kan wat mij betreft gestolen worden als er maar eens iets gebeurd. Donderdag bestond Sportvisserij Oost Nederland 50 jaar en daarvoor had ik een uitnodiging gekregen. Samen met een collega zijn we naar Deventer gereden waar geparkeerd kon worden in de parkeergarage vlak bij de IJssel. Nog even een stukkie lopen naar de boot met de naam Nirvana waar het feest zou worden gevierd. Na een bakkie koffie gingen de trossen los en ging de boot richting Wijhe. Onderweg werden er diverse presentaties gehouden en als je dan al die zalvende woorden hoort dat de hengelsport zo belangrijk is dan trek ik mijn wenkbrauwen op en denk bij mijzelf laat het dan ook maar eens zien dat je dat echt belangrijk vindt.Het lijkt er op dat ze je belangrijk vinden als ze je hulp kunnen gebruiken voor de rest zie je ze niet. Gelukkig was er onderweg van alles te zien en dat maakte het ook wel weer mooi en minder saai. Volgens kenners hebben we zelfs een Rode Wauw (roofvogel) gezien. Ik wist eerlijk gezegd niet dat dit beest bestond maar dat zal vast aan mij gelegen hebben. Aalscholvers waren er des te meer maar ja daar hadden ze het niet over. Gezellig was het overigens wel aan boord veel bekenden en de hapjes en drankjes waren prima. Tot slot van de reis werd de atlas vissen in Overijssel aangeboden uiteraard met een toespraak. Daarna werd het pas echt gezellig want onder uit het ruim kwam een heerlijk stamppot buffet naar boven.Het zag er niet alleen lekker uit het was ook lekker.We konden na afloop aan boord blijven voor de receptie en dat was erg leuk vele bekenden natuurlijk en er werd heel wat genetwerkt. Kortom het was bere gezellig in de stoomboot. Op de terugweg werd ik nog verrast door hevige regenval en wind tussen Hellendoorn en Beerze. Ik was dan ook blij dat ik weer thuis was bij moeder de vrouw die al zat te wachten.Even napraten en toen snel naar bed want ik moest vrijdag om negen uur bij de diëtiste zijn.Dat ik anderhalve kg gegroeid was zal wel aan het buffet gelegen hebben. We moeten maar even weer flink fietsen om het er weer af te krijgen. Ja en dan vanmorgen naar Zwolle voor het vissen. Er was storm en regen op komst dus dat beloofde niet veel goeds. Een vijfde plaats was mijn deel dit keer. Het was heel lastig om een visje te vangen, maar als je de omstandigheden in acht neemt viel het niet eens tegen. Ik had uit voorzorg alle spullen goed vastgezet en dat was maar goed ook want de spullen van mijn buurman gingen allemaal het water in. De regen viel wel mee, maar wat een wind. Gelukkig ben ik weer heelhuids thuis gekomen. en heb me snel omgekleed want we moesten nog naar een verjaardag. Nu zit ik achter de computer maar ik stop er mee want het is vandaag onze trouwdag en ik ga even lekker bij de vrouw zitten. We zijn 46 jaar getrouwd vandaag, hoe hou je het vol. Doe je best maar, gewoon verder gaan . Tot volgende week.