Dobberpraat week 45-2016

Het is maandagmiddag en hoog tijd om weer een stukje voor jullie te schrijven. Jullie hebben het vast al wel gelezen dat ik genomineerd ben als clubheld van de vereniging.Voor mij hoeft het niet zo nodig maar aan de andere kant is het ook wel weer een hele eer als anderen vinden dat je veel voor een vereniging doet. Voor mijzelf dus onbelangrijk maar voor de hengelsport is het wel heel belangrijk. Bij de laatste tussenstand stond ik op de zesde plaats, niet slecht maar het kan veel beter. Hoe het beter kan, nou gewoon even op mij stemmen, je maakt zelf kans op het winnen van een nieuwe auto en mijn cluppie maakt kans op tienduizend euro. Snel even klikken op de link Clubhelden van de amateur sport surf naar Hardenberg en stem op mij. Het kan nog tot morgenavond. Zo nu is het genoeg. Ik heb nog steeds last van mijn rug, het is wel een stuk beter maar nog niet helemaal verdwenen. Ik ben de hele week aan het snoeien geweest in de tuin. Het is wel een beetje koud maar als je eenmaal bezig bent is het goed te doen. Het snoeien is inmiddels achter de rug nu de boel nog opruimen en naar de vuilstortplaats brengen. Denk niet dat ik dan klaar ben want er ligt nog een partij bladeren en eikels die nog opgeruimd moeten worden. Genoeg te doen dus. De nieuwe vispassen voor 2017 zijn inmiddels ook binnen en die worden binnenkort verzendklaar gemaakt als de betalingen binnen zijn tenminste.In vrij korte tijd moet er van alles en nog wat geregeld worden. Er liggen ook nog een hele partij wedstrijd aanvragen te wachten op accordering want dat mag helaas niet eerder dan half december. Ze hebben het allemaal maar voor het zeggen, maar het moet allemaal wel kunnen natuurlijk. Normaal werk ik de aanvragen gelijk af wanneer het mij het beste past. Nu liggen er een paar honderd aanvragen te wachten terwijl ik het ook al hartstikke druk heb met de vispassen.Het moet wel anders want zo gaat het niet, het is veel te druk. Het zou een hobby moeten zijn maar het is bijna dagwerk. Dit gaat niet goed zo dat weet ik wel. Tussen alle dingen door ga ik ook nog naar de fysio en naar de sportschool dus ik verveel mij geen moment. Voor het eerst sinds lange tijd heb ik zaterdag niet gevist gewoon omdat ik het druk had en echt lekker visweer was het ook niet bepaald.Waar ik mij wel een beetje zorgen over maak is de toestand in Amerika. Trump lijkt mij een beetje hetzelfde figuur als Wilders hier, veel geschreeuw en met modder gooien. Nu moet hij het dan ook maar waar maken ook. Een ding is zeker er zijn in de wereld heel veel ontevreden mensen die het niet langer pikken. ik kan niet anders zeggen als dat de politieke elite het er zelf naar gemaakt heeft veel corruptie, zelfverrijking en eigen belang. Veel beloven en weinig doen ja daar zijn de mensen zo langzamerhand goed zat van. En dan krijg je dit. Eigen schuld dikke bult zou ik zeggen. Dat Wilders zo groot wordt is de heren hun eigen schuld, veel mensen zijn het niet altijd met Wilders eens maar zijn de rest ook spuug zat. Hoe het verder moet. De tijd zal het leren, wie rotzooi maakt moet het ook maar opruimen. Genoeg over de politiek. Vissen is veel leuker dat dacht ik zondagmorgen tenminste toen ik op weg was naar Zwolle voor de 3e winterwedstrijd in de stadsgracht. Nou we hadden beter thuis kunnen blijven want er was nauwelijks vis te vangen helaas. Er werden alleen wat heel kleine baarsjes gevangen. Ik ving er vijf genoeg voor 53 gr en de vierde plaats. Omdat ik een half uur moet rijden om thuis te komen had ik goed de tijd om deze kater te verwerken. Wat een drama, gauw vergeten dus maar. Hopelijk is het volgende week beter als de laatste wedstrijd gevist wordt. Toen ik thuis kwam kon ik nog net kijken naar het slot van de Moto GP in Valencia. Jorge Lorenzo liet nog even zijn klasse zien tijdens zijn laatste wedstrijd voor Yamaha. Volgend seizoen zit hij op een Ducatie ben benieuwd wat dat mag brengen voor hem. Rossi heeft er ook voor gereden maar kreeg het maar niet voor elkaar. Daarna was het weer tijd voor Max. Je moest wel een bak geduld hebben want er viel me daar toch een bak regen in Brazilië. Na diverse her startingen kon het dan echt beginnen. Ik denk dat de meest mensen die het hebben gezien met stomme verbazing hebben gekeken. Wat een klasse heeft dat ventje.Ongelooflijk wat een inhaalacties heeft hij gedaan echt super.
Ik heb dit de laatste jaren niet meer gezien hij is een wereld kampioen in spe. Tot de volgende keer.

 

EN NATUURLIJK STEMMEN WE ALLEMAAL!

klik op de afbeelding van clubhelden