dobberpraat week 44-2016

Het is maandagmorgen en tijd voor mijn wekelijkse stukje tekst. De lichamelijke klachten zijn nog steeds niet voorbij al is het wel een stuk beter geworden. Ik kan weer een beetje normaal functioneren en dat is al een hele vooruitgang. Dinsdagmiddag ben ik weer naar de fysio geweest en daar krijg je toch wel een stukje gemak van. Morgen moet ik er weer naar toe.Het is een heel vervelend gevoel onder in de rug met uitstraling naar de heupen. Op de zij liggen in bed doet zeer aan beide kanten en dus schiet het slapen er wel een beetje bij in. Ik ben geen klager maar echt vrolijk wordt je er niet van. Ik probeer zoveel mogelijk de dingen te doen die ik normaal ook doe. Dus wordt er ook gesport en als ik goed warm ben gaat de pijn grotendeels weg tijdens de spinning in de sportschool. Volgens mijn vrouw heb ik kou gevat maar wil ik het niet toegeven. Ik ga er maar niet over in discussie want dat heeft geen zin. Zelf heb ik het idee dat het niet zo is. De tijd zal het leren. Verder ben ik veel in de tuin bezig geweest met snoeiwerkzaamheden aan heesters en planten om de boel winter klaar te krijgen en dat schiet mooi op. Ik probeer me zelf wel een beetje in acht te nemen en het niet al te gek te maken. Donderdagmorgen was ik net uit bed toen de telefoon ging ik had Willem Zomers aan de lijn met de vraag waar blijf je toch. Waarop ik vroeg wat is er dan aan de hand nou het bleek dat er vandaag gevist zou worden op de snertwedstrijd van Aadje Daggert. Ik was het finaal vergeten en dat overkomt mij niet vaak. Ik had echter niets klaar en dus heb ik er maar vanaf gezien.Na de middag ben ik even wezen kijken want ze zaten met de hele groep in Bergentheim te vissen en daar heb ik Aadje mijn excuses aangeboden. Ik had trouwens heel graag meegedaan, toen ik vernam dat ik op steknr. A1 had gezeten kreeg ik nog meer spijt want in dat vak werd prima gevangen. Ik het B vak was het weer knudde. Daarna heb ik de kleinkinderen van school gehaald in Slagharen door het grote verkeersaanbod voor de landbouwbeurs in de evenementenhal ben ik maar via de De Witte Paal naar Slagharen gegaan. Bij ons was er geen doorkomen aan. Ik zag deze week opeens op de computer dat ik genomineerd ben als clubheld in de Stentor. Er is een landelijke actie van verschillende kranten waarin je mensen kunt nomineren als clubheld van de vereniging. Nee ik heb mijzelf niet genomineerd hoor ik ben druk aan het speuren wie mij aangemeld heeft. Blijkbaar zijn er mensen die vinden dat ik veel voor een bepaalde club doe. In dit geval voor De Dobber. Voor mijzelf hoeft het niet zo nodig maar voor de club en de hengelsport is het wel belangrijk. Veel aandacht voor de hengelsport is natuurlijk nooit weg. En eerlijk is eerlijk het streelt wel mijn eergevoel. Kom je het logo tegen op facebook of een of andere website dan kun je dus op mij stemmen als je dat wilt. Voor de hengelsport zou het fantastisch zijn als we winnen. Stemmen dus met elkaar. Het is goed voor de visserij en die verdiend het om ook eens in de belangstelling te staan. Zondagmorgen moest ik weer vroeg op pad richting Zwolle voor de tweede wedstrijd van de wintercompetitie. Iedereen wil daar graag op de hoogste nummers vissen omdat dat de beste plekken zijn zo heeft het verleden geleerd. Nou ik pakte nummer 29 het op een na hoogste nummer en dus waren de verwachtingen groot want daar zat vorige week de winnaar. Vol verwachting klopt mijn hart als ik de spullen in orde maak.En wat blijkt op de hoge nummers wordt nagenoeg niets gevangen, wat een teleurstelling.Je denkt je slag te slaan maar er zat niet meer dan een zesde plaats in met ruim 500 gr de winnaar zat op nummer 30 met ruim 700 gr. Op de lage nummers werd een stuk beter gevangen al was het ook daar niet zoals vorige week. Hier had de winnaar ruim 4 kg. Nu maar zien of ik de volgende week de schade kan repareren. Toen ik thuis kwam bleek dat we familie bezoek hadden. Was wel weer gezellig. Tussendoor natuurlijk voetbal gekeken. Het was met het weekje wel alle favorieten lieten punten liggen. Ik heb genoten van Twente er zit veel voetbal in het team. Als ze de mogelijkheden goed hadden uitgespeeld had er nog meer ingezeten. Het is een leuke competitie iedereen kan van elkaar winnen en dat maakt het spannend. Tot volgende week.

 klik op het logo van de clubheld om te stemmen.