dobberpraat week 43-2016

Het is maandagmorgen acht uur en voor mij nog redelijk vroeg oorzaak nog steeds de rug problemen. Als je lekker kunt liggen was ik zeker nog even in bed blijven liggen nu voel ik mij beter als ik er uit ben.De afgelopen week stond zoals gewoonlijk weer in het teken van sporten, werken in de tuin naar de fysio En een bezoekje aan het ziekenhuis voor onderzoek naar de spataderen die ik in mijn linkerbeen heb. Wat het sporten betreft kan ik zeggen dat de nieuwe fietsschoenen voor de spinning mij goed bevallen. Je moet even wennen aan het vastklikken van de schoenen aan de pedalen maar als dat eenmaal gelukt is dan zit het ook goed. Het blijft voor mij een echte uitdaging om te doen. Na afloop even samen koffie drinken en een praatje maken over van alles en nog wat wat er om ons heen gebeurd. Echt even een uitje voor mij. Ja en dan de tuin. laat ik voorop stellen dat ik geen liefhebber ben van deze periode.We hebben heel veel en ook grote bomen rond ons huis staan en dat levert een hele boel rotzooi op in de herfst. Wat je de ene dag hebt weggehaald ligt er de volgende dag op nieuw. Laten liggen is ook geen optie voor mij want dan wordt het helemaal een puinhoop. Zomers is het prachtig maar in de herfst is het minder al heeft het ook wel weer zijn charme natuurlijk al die verschillende kleuren. Geef mij maar voorjaar en de zomer, maar ja het is zoals het is. Woensdag ben ik naar het ziekenhuis geweest voor onderzoek naar mijn spataderen. Twee zij takjes zitten helemaal dicht en daar valt ook niets meer aan te doen. De dieper liggende aderen zien er nog redelijk uit al zijn ze niet meer puntgaaf natuurlijk. De ontsteking is nog steeds niet helemaal over en dus moet ik nog even wachten voor verder onderzoek. Ze zijn bang dat er mogelijk een klein klontje los kan raken die voor ernstige problemen zou kunnen zorgen en dat risico willen ze niet nemen. Half december moet ik opnieuw voor onderzoek naar het ziekenhuis en wordt er opnieuw zorgvuldig gekeken of en zo ja er iets moet gebeuren. Bovendien zit er veel vocht in beide benen waarvoor de dokter geen echte verklaring heeft . Ik ga dus een soort elastieken sportkous dragen. Voor zaterdag stond er nog een viswedstrijd op het programma om het open kampioenschap van Hardenberg. Met de 54 deelnemers waren we zeer tevreden maar met de slechte vangsten allesbehalve. Niet te krap zoals het op dit moment in het kanaal Almelo/ de Haandrik is. Prachtige weersomstandigheden maar uiteindelijk wil toch iedereen graag vis vangen en dat zat er helaas niet in. Je kunt als organisatie van alles verzinnen om alles goed te laten verlopen de wedstrijd valt of staat toch met de vangsten en die waren gewoon super slecht.. Gelukkig is er wel altijd een winnaar en dik verdiend ook. Het bleek Harris Huizingh uit Ter Apel te zijn . De oud profvoetballer kan ook heel goed vissen en dat bewees hij zaterdag maar weer eens. Bovendien is het een sympathieke vent die ik al jaren ken vanuit het hengelsport wereld je. Harris mag zich verdiend een jaar lang kampioen van Hardenberg noemen. Het voetbal leverde dit weekend alleen voor PEC Zwolle een overwinning op terwijl Twente en Heracles gelijk speelden. Spannend is het wel onder in de Eredivisie. Zondag heb ik meegedaan bij de eerste wedstrijd van de wintercompetitie in Zwolle.
Het was een leuke wedstrijd mede door de langs wandelende voetbal supporters compleet met spreekkoren en vuurwerk.Er werd trouwens heel aardig gevangen in de stadsgracht. Als de voorn aanwezig is dan is het een prachtige visserij, en de voorn was er. Mijn vangst was ruim 3 kg. en dat was goed voor de vijfde plaats. De winnaar had rond de 5.700 gr. en het was opnieuw prachtig weer.
Toen ik thuis kwam zat vrouwlief naar het voetbal te kijken. Mooie pot in Rotterdam de toeschouwers zullen zich prima vermaakt hebben. Ja en gisteravond kijken naar Max in Mexico. Hij maakte er weer een mooie wedstrijd van.Jammer dat hij nog een tijdstraf kreeg. Er waren er gisteren wel meer die een stukje afsneden dan hadden die ook een tijdstraf moeten krijgen. Uiteindelijk kreeg Vettel zijn verdiende loon ook een tijdstraf zodat hij toch nog achter Verstappen eindigde. Vooral Nikki Lauda maakt er wel een heel circus van met zijn uitspraken. Elkaar aantikken vooral in de beginfase is schering en inslag en dat overkomt niet alleen Verstappen. Ik heb het idee dat men een beetje jaloers is op Verstappen hij is brutaal en barst van het talent en daar komt hij ook voor uit. Ik heb wel vaker gezien dat er domweg een tegenstander van de baan wordt gereden en die zijn toch nog wereldkampioen geworden. Tot volgende week.