dobberpraat week 42-2016

Hoi hier ben ik weer. Nou het was me het weekje wel weer hier in Brucht. Vorige week had ik al rugproblemen en die zijn maandag alleen maar erg geworden.Eigenwijs en niet luisteren werd keihard afgestraft toen ik maandag gewoon in de tuin aan het werk ging ondanks de opkomende rugproblemen. Sommige vaste planten zijn zo groot geworden dan ik ze wat wilde inperken.Gewapend met een riek ging ik aan de slag en dat ging helemaal niet goed. Het schoot in mijn rug en de rest van de week liep ik met de problemen rond. Bij de geringste beweging schoot het in de rug en was de pijn niet te harden. Als je niet kunt zitten en niet kunt lopen kun je altijd nog gaan liggen maar ook dat leverde problemen op. Dinsdag ben ik naar een inloopmiddag geweest over de herinrichting van het Gat van Joosten. Onvoorstelbaar hoe anderen (buitenstaanders) naar de hengelsport kijken. Van alles en nog wat komt voorbij behalve iets positiefs. Dat positieve van de hengelsport mag ik dan onder andere naar voren brengen. Gelukkig groeide er toch nog een beetje begrip bij de aanwezigen. Een ding mag duidelijk zijn, we liggen onder een vergrootglas en dus moeten we op onze tellen passen.We moeten onze hobby op een goede manier verkopen en aan de man en/of vrouw brengen.Wij als hengelsporters moeten zorgen dat er geen afval achter blijft en dat er geen dingen gedaan worden die niet door de beugel kunnen. Zo niet dan graven we ons eigen graf. Woensdag moest ik ook nog een gezellige dag voor de controleurs van Rayon 4 verzorgen. Het zou een dagje vissen moeten worden maar dat viel niet mee. Het werd een geslaagde dag maar toch was ik blij dat ik weer thuis was. Donderdag was weer oppas dag met de kleinkinderen alleen kwamen ze niet opdagen door een misverstand. Jammer, maar gelukkig kregen we ze vrijdag weer te zien want we moesten er naar toe omdat Silke jarig was.
Vrijdag ben ik eerst naar de fysio geweest voor de rugproblemen die gelukkig iets minder worden. Na de middag eerst even borden langs het parcours voor zaterdag in de grond slaan voor de snertwedstrijd van zaterdag en gelijk door naar Slagharen voor de verjaardag van Silke. Het is een mooie middag geworden met al die blijde gezichten, wat praten en ouwehoeren dat ligt mij wel. Vrijdagavond toch nog even naar de spinning geweest en voorzichtig een beetje meegedaan maar dat viel zwaar tegen. Daarna voer klaar gemaakt voor de wedstrijd van zaterdag. Zaterdag natuurlijk vroeg uit de veren om met elkaar het parcours klaar te maken en dan op richting Bolte in Gramsbergen voor de loting. Het is een mooie dag geworden maar het vissen was helemaal niets. Super slechte vangsten maar wel een goede sfeer en natuurlijk ook altijd weer winnaars. Dit keer was een jonge man uit Bergentheim iedereen te goed af en dat doet me wel weer goed natuurlijk. Zaterdagavond naar de voetbal gekeken. Twente deed het weer goed althans de eerste helft daarna zakten ze ver terug maar de drie punten gingen in de tas richting Enschede. Vanmorgen weer naar de spinning geweest en daarna verslagen gemaakt en E-mails verstuurd. Nu weer voetbal kijken. PSV is de lachende derde denk ik. na het gelijke spel van de concurrenten.
Nu stop ik er maar mee je begrijpt dat ik dit stukje af wil hebben voordat Max in actie komt vanavond. Ze hebben weer een nieuwe regel bedacht om hem af te stoppen maar ik denk dat het talent altijd zal zegevieren. je kunt wel alles aan regels op gaan hangen maar het moet wel racen blijven. Iemand van de baan af rammen kan natuurlijk niet maar slim rijden en op tijd de poort sluiten moet kunnen. De heren weten zelf heel goed welke risico ze nemen. Het moet natuurlijk niet zo worden dat je alleen nog op het rechte eind in kan halen. Tot volgende week.