dobberpraat week 41-2016

De computer vraagt mij wat ik aan het doen ben. Domme vraag natuurlijk ik ben aan het schrijven zoals gewoonlijk. Maandagmiddag ben ik wezen vissen met iemand met een beperking. Deze keer bij de Larikshofvijver bij de begraafplaats. Vroeger was dit een eigen water van De Dobber.Wij hebben het echter ingebracht in de landelijke lijst overeenkomstig de wens van Sportvisserij Nederland een vispas overal vissen. Dat niet elke vereniging dit standpunt huldigt is mij inmiddels duidelijk. Vreemd vindt ik die gedachten gang eigenlijk wel je wordt lid van een organisatie die voorstander is van zoveel mogelijk viswater in de landelijke lijst en en tegelijkertijd houden nog steeds heel veel verenigingen vast aan hun eigen viswater. Lekker is dat, lid worden van een organisatie om een vispas te kunnen krijgen om overal te kunnen vissen maar anderen mogen niet in jouw water vissen. Klopt dit eigenlijk wel, Naar mijn idee niet het is eigenlijk van twee walletjes eten. Je gaat regelrecht tegen je eigen organisatie in. Maar goed daar zullen we het wel nooit over eens worden. Iedereen weet zo langzamerhand wel dat ik vaak naar de sportschool ga om mee te doen aan spinning. Ik deed dat tot nu toe altijd op gympies dat is niet de beste manier hebben ze mij verteld. Ik zou eigenlijk speciale spinning schoenen moeten kopen volgens kenners dan zou ik nog veel harder kunnen fietsen als nu. Ik kan het mij eigenlijk niet voorstellen want ik ben u al bijna niet bij te houden. Maar goed deze week waren spinning schoenen in de aanbieding bij de Aldi. Nu heb ik maar eens de beurs getrokken en heb ik dus spinning schoenen gekocht. Dat wordt wat de komende weken, als je iemand voorbij ziet flitsen dan ben ik het dus. Verder heb ik de afgelopen week veel in de tuin gewerkt om die winter klaar te maken. Ze zeggen altijd dat de zegen van boven komt maar bij ons waren het eikels. Blijkbaar heb ik kou gevat want ik heb een behoorlijk pijnlijke rug, echt niet leuk meer. Veel stond de afgelopen week ook in het teken van het eerste clubkampioenschap vissen dat wij moesten organiseren voor Sportvisserij Oost Nederland. Er moest een toilet gelegenheid en een tent bijgeplaatst worden geen overbodige luxe als er zo veel zeikers op bezoek komen. Het was een echte testcase voor ons met ongeveer 110 bezoekers. Het parkeerterrein was mudje vol. Alles is perfect verlopen allen werkte de vis niet echt mee. Alleen het D vak bij het woonwagenkampje in Gramsbergen liet nog aardige vangsten noteren waaronder echte knoepers van blankvoorns en grote brasem. Uiteindelijk werd Het Vette Baarsje uit Hoogeveen clubkampioen voor de Hengelsport uit Zwolle. Een hele leuke bijkomstigheid was dat het individuele klassement gewonnen werd door een 12 jarig kereltje uit Hoogeveen. Hij had de dag van zijn leven met een vangst van ruim 18 kg. Fantastisch om dat glunderend joch te zien tussen al die volwassenen. Het was een intensieve dag want toen ik thuis kwam kon ik vanwege de pijn in de rug niet meer staan en ook niet zitten en dan blijft er weinig over. Lekker warm in bed bleek de beste remedie want vanmorgen was ik weer een stuk fitter en ben ik toch maar naar de spinning gegaan
Dat deed mij goed want na afloop was de pij voor een groot deel weg. Daarna natuurlijk voetbal kijken en vanmiddag moesten we naar mijn zus in Gramsbergen die haar verjaardag vierde in het bejaarden centrum. Het is een mooi middagje geworden, maar het is jammer dat ik een groot deel van de aanwezigen niet kende gewoon omdat je ze nooit ziet.Eigenlijk jammer want het was heel gezellig. Ik heb nu maar voorgesteld dat men volgendjaar of een naamkaartje draagt of dat iedereen zich even voorstelt wie en van wie hij eigenlijk is. Nu hebben we heel veel mensen gezien en gesproken maar weten we niet wie het was.. Tot volgende week.