dobberpraat week 37-2016

Het is zondagavond en tijd om weer een artikeltje voor jullie te schrijven. We hebben toch mooi een prachtige nazomer en dan is het echt genieten. Maandag ben ik vlak bij mijn huis wezen vissen in de vijvers op het industrieterrein Broeklanden aan de Duitslandweg
Hier zijn een paar prachtige vijvers met een uitstekende visstand. Merkwaardig genoeg vang je er nooit geen brasem maar er zit een prachtig bestand aan blankvoorn in. Natuurlijk kan er ook een dag tussen zitten dat ze niet willen bijten maar over het algemeen kun je daar prima voorn vangen en dan niet van dat kleine grut maar echt grote voorn met een prachtige groenblauwe glas en zo gezond als een vis. Aan maden vang je vaak niet de grootste maar je moet even geduld hebben zo dat ze weten wat casters zijn. Krijg je dat voor elkaar en ik zou zeggen waarom niet dan heb je een dag of middag prima sport en hoef men zich geen ogenblik te vervelen. Ik sprak daar iemand uit Bruchterveld waar ik vroeger mee gewerkt heb en die was stom verbaasd en zei zit hier vis dan. Nou en of dat er vis zit. We hebben even oude koeien uit de sloot gehaald over vroeger en toen hij wegging zei hij ik ga hier ook eens een keer vissen. Anderhalf uur later stopte er een auto en was deze man al aanwezig om te vissen. Vanaf een afstandje zag ik dat hij ook vis ving. Ik ben even bij hem wezen kijken en hij had er duidelijk plezier in. Ik had er 61 gevangen en ben toen weer naar moeder de vrouw gegaan.Zo gemakkelijk is het om een ander eens blij te maken. De rest van de week ben ik in de tuin bezig geweest met het opruimen van uitgebloeide bloemen en planten en `s avonds naar de sportschool natuurlijk. Dinsdag hadden we weer een visles in Balkbrug en heb ik voor de klas gestaan. We hadden zelf een nieuwe visles in elkaar gezet met een Powerpoint programma en dat bleek een schot in de roos te zijn. Mooie dag gehad op een leuke school met leuk personeel en een fijne klas. Dinsdagavond hadden we bestuursvergadering van de Dobber. Onderwerp van de avond was met stip de slechte toestand van de gemeentelijke wateren dit naar aanleiding van een gesprek met iemand van de gemeente. Ondanks alle toezeggingen blijft het een hoofdpijn dossier. Toeval of niet dat weet ik niet maar het was wel heel opvallend dat ik later in de week bericht kreeg dat m.i.v. week 37 morgen a.s. dus de vijvers en de sloten in de wijk Baalder gebaggerd gaan worden. Het lijkt er op dat er toch iets gaat gebeuren na onze smeekbedes richting gemeente en waterschap. Het gaat zes weken duren en dan hoop ik dat ik kan melden dat er weer prima gevist kan worden. Het begin lijkt er te zijn nu de rest nog. Woensdag moest ik naar de dokter voor mij jaarlijkse APK keuring als gevolg van mijn hartaanval van jaren geleden. Alles was in orde bloeddruk als een jonge kerel wat wil je nog meer.De diëtiste was ook al blij net als ikzelf overigens want ik was ook nog eens 4 kg afgevallen. Ik kan hopelijk weer een jaar vooruit. Samen met een paar nichtjes die spinningles geven gaan we 23 september naar Lutten voor een lesje bij Rianne `s nieuwe sportschool. We kunnen ons er nu al op verheugen wordt helemaal super. Donderdag waren weer oppas opa en oma hartstikke leuk als dat jonge grut er is daar fleur je helemaal weer vanop.Vrijdag moest het gras weer gemaaid worden ik heb veel mieren in het gras zitten en blijkbaar vinden kraaien die ook lekker want systematisch ploegen ze het gras ondersteboven en daar wordt ik niet blij van. Wat een rotzooi maken ze er van niet normaal. Vrijdagavond heb ik de spullen klaargemaakt voor het vissen van de andere dag. B & O Bergentheim waar ik ook lid van ben had de laatste wedstrijd in het kanaal Almelo/De Haandrik bij Gramsbergen. Ik moest vroeg uit de veren en daar heb ik wel steeds meer de pest over in. Half zes uit je nest is wel erg vroeg voor zo`n ouwe knakker. Zoals ik wel eerder verteld heb slaap ik altijd heel slecht als er de andere dag iets bijzonders is. Verslapen doe ik mij nooit maar slapen ook niet. Zaterdag was een prachtige dag maar echt goed werd er niet gevangen. Mijn buit was zes vissen met een gewicht van 1.200 gr. Na de middag hadden we een BBQ van de hengelvereniging uit Bergentheim. Het was bere gezellig met zon stel ouwe zeurzakken bij elkaar. Toen bleek ook dat mijn vangst van die morgen goed was voor de derde prijs. Wat een topdag. Zaterdagavond heb ik gedeeltelijk slapend naar het voetbal gekeken, geen wonder als in de nacht er voor geen oog dicht hebt gedaan het kan ook het gevolg zijn van de genuttigde drankjes natuurlijk. Vanmorgen spinning gedaan en daarna naar het motorracen gekeken in San Marino. Voetbal heb ik niet al te veel gezien vandaag. Twente en Heracles verloren wat een flut dag zeg.
Ben benieuwd wat ons de komende week zal brengen. Tot volgende week.