dobberpraat week 35-2016

Het is zondagmiddag en tijd om een stukje voor jullie te schrijven. het vissen in Zwolle zit er inmiddels op een 8e plaats in de competitie was dit jaar mijn deel. Een voor mij toch wel teleurstellend seizoen het kan en moet normaal veel beter. Ik heb ontzettend wisselvallig gevist dit jaar . De reden was voor een groot gedeelte gelegen in de thuis situatie. Nu wordt het allemaal wat rustiger en komt naar mijn idee de structuur wel weer een beetje terug. Ik voel dat ik weer wat rustiger wordt in mijn hoofd al zijn er ook nog wel moeilijke momenten door alle nasleep.Deze week hebben we alles van moeder zo`n beetje opgeruimd wat we niet wilden bewaren. En omdat we toch bezig waren hebben we ook bij onszelf de boel achter de schuine kanten maar opgeruimd. Dan blijkt pas hoeveel je in de afgelopen jaren wel niet hebt verzameld. Het was er deze week eigenlijk geen weer voor want het was om te stikken net onder het dak. Maar goed we zijn blij dat het allemaal toch maar gebeurd is. Volgend weekend is er een braderie van de kerk en die hebben alle spullen opgehaald doen we toch nog iets voor een goed doel. Alles met elkaar was het een auto met aanhanger vol en meestal ook nog goede spullen maar ja wie wil die ouderwetse spullen nog hebben.De echt bijzondere dingen hebben we natuurlijk bewaard en als die dan de revue passeren doet het soms wel pijn want overal zitten natuurlijk herinneringen aan mooie maar ook wel pijnlijke.Tussendoor ben ik nog twee keer wezen vissen in De Poele mede om weer wat energie te tanken. Maandag heb ik naast wat voorn ook vier mooie karpers gevangen drie spiegels en een schub en nog een gelost. Mooie dag en ik heb mij prima vermaakt ondanks de lichte regen.Donderdag ben ik ook geweest maar toen was het lang niet zo goed Veel blankvoorn en een schubkarper van rond de drie kg. Het was mooi weer en prettig vertoeven aan de waterkant. Verder de boel klaar gemaakt voor onze koppelwedstrijd van zaterdag in het Coevorden/Vechtkanaal. Er gaat altijd veel tijd zitten in de voorbereiding. Ik denk dat de meeste vissers geen idee hebben wat er allemaal bij komt kijken voor het organiseren van een wedstrijd. Vrijdagavond zijn we samen naar het Bruchterfeest geweest eerder hadden we daar geen mogelijkheden voor maar nu kunnen we samen weg als we willen en dat doen we dan ook. Maandagavond ben ik naar de spinning geweest bij Ya Sport in Westerhaar een familie lid van mij is daar instructrice en er liep nog steeds een uitnodiging om daar een keer mee te doen. Was hardstikke leuk om te doen en wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Zaterdag vroeg uit de veren voor de koppelwedstrijd ik vis altijd samen met Henk Jansen en we maken er een gezellige boel van. Vis konden wij niet veel vangen maar het was een prachtige dag met vooral in het B vak super vangsten van gemiddeld 12,5 kg per koppel. De winnaars vingen liefst ruim 34 kg Een koppel wist een schubkarper van ruim 14 kg.te vangen waar ze ruim anderhalf uur druk mee zijn geweest. Nou dan heb je toch een leuke dag gehad dacht ik zo. De vangsten in het A vak waar wij in zaten was een stuk minder met bijna 10 kg voor de winnaars Na de prijsuitreiking kwam ik moe maar voldaan thuis en heb lekker op de bank naar FC Twente gekeken. Van morgen naar de spinning geweest en vanmiddag Formule 1 gekeken en voetballen. Nou Max kon helaas de hoge verwachtingen niet echt waarmaken. Het eerste incident kon hij volgens mij weinig aan doen maar ook daarna reed hij niet goed vond ik en hij had wat vreemde aanvaringen met collega`s. Een elfde plaats vond ik behoorlijk teleurstellend Nou stop ik er maar mee want ik moet nog een agenda maken voor de vergadering van dinsdagavond. Goede week gewenst.