dobberpraat week 33-2016

Het is weer zondagavond en tijd voor mijn wekelijkse verhaaltje. Maandagmiddag heb ik met nog wat vrijwilligers een middag verzorgd voor mensen met en beperking bij de Zwieseborg. Het was voor ons de eerste keer dat we aan een dergelijk evenement hebben meegewerkt. Na de kennismaking werd er gevist op de steiger bij het pontje en de rondvaartboot. Ik moet zeggen dat we er allemaal heel erg van genoten hebben. Ik had de avond er voor al wat voer balletjes gedumpt om te proberen om de vis er naar toe te lokken. Dat bleek maandag een schot in de roos te zijn want iedereen heeft vis gevangen en nog grote ook. De kinderen genoten volop van deze middag die dan ook als zeer geslaagd de boeken in kan. Alle vrijwilligers en ook de begeleiding van de Zwieseborg heel erg bedankt voor jullie medewerking. We komen graag nog eens terug. Ik ben direct na afloop doorgereden naar Hasselt waar ik een competitiewedstrijd van Zwolle moest vissen in het Zwartewater aan het Jaagpad. het is een mooie wedstrijd geworden met heel behoorlijke vangsten. Als je met 2,5 kg 8e wordt is voor mij geen ramp want ik heb gewoon lekker gevist. Ik kon aan een stuk door vangen alleen waren de vissen niet al te groot dit in tegenstelling tot de vangsten van mij collega`s die grotere vissen vingen. Morgenavond nog een competitiewedstrijd vissen in Zwolle en dan zit de competitie van dit jaar er al weer op. Zaterdag is de afsluitende koppelwedstrijd en daarna tijdens een gezellig samenzijn de prijsuitreiking in het clubhuis.De resultaten waren voor mij minder dan ik normaal gewend was.De reden is waarschijnlijk alle sores die we thuis hadden het overlijden van mijn schoonmoeder. Soms ging het goed en soms was het bagger. Hopelijk wordt het volgend jaar weer beter voor mij. Ondanks de wat mindere resultaten heb ik wel een leuke competitie gevist. Zo hoort het ook het plezier moet voorop staan vindt ik. Woesdag zijn we met enkele visvrienden naar Beilen geweest om daar te vissen in het Linthorst Homan kanaal. De vangsten waren redelijk evenals het weer. Woensdagavond zijn we naar de verjaardag van mijn zuster in Vriezenveen geweest. Altijd weer leuk om allemaal bekenden te zien en te spreken. Triest om te zien dat mijn zus alles niet meer mee krijgt dat doet pijn. Je beseft heel goed dat dit jou ook kan overkomen. Verder heb ik wat in de sportschool rond gehangen en veel in de tuin gewerkt. Gisteren tegen de avond heb een paar uur gevist in de vijvers op industrieterrein Broeklanden. Ongelooflijk hoeveel vis daar rondzwemt met name blankvoorn en dan ook nog dikke zitten er in overvloed. Ik heb er 65 gevangen met een geschat gewicht van ongeveer 4,5 kg. We klagen allemaal wel over de vangsten maar als je de goede plekken maar opzoekt kun je nog prima sport beleven. Onze trouwe hulp bij de vislessen Jan Prijs kwam nog even langs en mocht er getuige van zijn. Het was echt een super sessie. Natuurlijk veel naar de TV gekeken naar de Olympischespelen. Hoogtepunten maar ook diepe dalen voor Nederland. Je kunt je wel van te voren rijk rekenen maar je moet het wel eerst doen. In al het sport geweld sneeuwt het voetballen haast onder. Voor Twenthe valt er nog veel te doen, Zwolle stelt teleur en Heracles pressteerd naar behoren. Tot volgende week.