dobberpraat week 32-2016

Het is zondagmorgen en tijd voor een verhaaltje vanuit Brucht. We beginnen maar met de maandag toen moest ik weer vissen in Zwolle in het Zwolle IJsselkanaal dit keer bij Scania. Ik vis liever aan de andere kant om een of andere reden heb ik bij Scania nog nooit een echt goed resultaat gescoord. Ik mocht plaats nemen op nummer 8 lekker in het midden zoals gewoonlijk.Zoals gewoonlijk heb ik de vaste stok maar weer klaar gemaakt en gekozen voor een voerplek op een meter of zeven en op 12,5 m. Na de start kon ik gelijk vis vangen maar wel alleen klein spul. De hoofdmoot bestond uit grondels in alle soorten en maten en kleine blankvoorn van tien centimeter. Na een uurtje overgeschakeld op de lange stok maar hier was het resultaat hetzelfde. Uiteindelijk ving ik nog twee mooie voorns en een mooie baars en dat was het.Resultaat 569 gr wat een avond weer. Het leverde de zevende plaats op en daar kon ik nauwelijks vrede mee hebben, maar je moet wel. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan in Zwolle en dan tot besluit een gezellige koppelwedstrijd met daarna de prijsuitreiking. Hopelijk kan ik mijn positie nog wat verbeteren, een ding is zeker het wordt dit keer geen top klassering maar ik moet het er maar mee doen. Woensdag was er weer een wedstrijd van de parkvissers in Hardenberg we hebben gevist in de vijvers op industrieterrein Haardijk. Wat een verademing eindelijk weer eens een lekker potje gevist en nog belangrijker er werd gewoon goed gevangen. Geen grote vis maar wel veel en er werd door iedereen goed gevangen dat is ook belangrijk. Een ding is inmiddels wel duidelijk wil je leuk vis vangen dan moet je in de stadsvijvers vissen althans wel in Hardenberg.
Een derde plaats werd mijn deel en daar kon ik wel mee leven. We hebben deze week de kleinkinderen twee dagen op bezoek gehad en dat was heel leuk. Lekker genieten met de kids in Hardenberg en bij de Zwieseborg varen met het pontje. Vrijdag in de tuin gewerkt zo had ik zaterdag de handen vrij om iets anders te doen. Omdat mijn vrouw naar het wielrennen wilde kijken ben ik maar gaan vissen in de vijvers in de Marslanden. Ook daar kon je prima een visje vangen en nog grote ook. Zaterdagavond hebben we samen naar het voetbal gekeken je moet de tijd toch door zien te komen. PSV deed wat van hun verwacht werd maar Twenthe viel me bar tegen. Het is natuurlijk prachtig als zo veel supporters achter je staan maar dan moet ook wel iets laten zien natuurlijk. Ben benieuwd wat Heracles er vanmiddag van maakt.Van middag hebben we een High Thea bij de Zwieseborg van mijn vrouw zijn vriendin. Och we vermaken ons wel hier in Brucht. Morgen moet ik een middag verzorgen met gehandicapte kinderen bij de Zwieseborg. We gaan daar morgenmiddag vissen met een groepje. Wordt vast gezellig je moet tenslotte ook iets doen voor je medemens. Na afloop ga ik snel door naar Hasselt om morgenavond te vissen in het Zwartewater aan het Jaagpad met mijn Zwolse visvrienden. Tot volgende week.