dobberpraat week 31-2016

Het is zondagmiddag n tijd voor een stukje tekst van deze week over mijn belevenissen. Maandagavond heb ik weer gevist in Zwolle. We hadden dit keer een wedstrijd in een zandgat bij de Zande in de omgeving van Zalk. Het is een prachtig water wat gepacht wordt door de hengelvereniging uit Hattum. We mochten er een keer vissen met Zwolle. Het water is mij totaal onbekend, dat er vis inzit zal duidelijk zijn want het staat in open verbinding met de IJssel. Ik mocht plaats nemen op nummer 2 wat volgens kenners een goede plek was om met de vaste stok te vissen er zou een meter of vier water staan. Snel de spullen klaar gezet en een tuigje gemonteerd en een peil loodje. Tot mijn teleurstelling stond er nauwelijks 1,5 m water veel vertrouwen had ik er vooraf niet in maar je weet maar nooit. Toch ook maar snel een feeder klaar gemaakt voor het geval het niet wilde lukken.Op 40 m.stond ook maar vier tellen water. Vast stond dat ik toch eerst met de vaste stok wilde vissen ondanks de geringe diepte. Om half zeven klonk het beginsignaal en heb ik snel wat voer en aas gecupt. Snel een paar pinkie`s op de haak zetten en toen moest het gebeuren althans dat dacht ik maar helaas bleek dat voor mij in het ondiepe water allemaal wier stond waar ik die avond vele malen vast in heb gezeten. Na een hoop gefoeter en proberen ging het toch steeds beter al moest ik steeds razendsnel aan en afsteken. Vis zat er echter wel degelijk al waren de eerste erg klein. Snel heb ik de dobber wat dieper gezet en toen begon het echt leuk te worden met het vangen. De zelf gerepareerde hengel van vorige week functioneerde weer naar behoren en ik begon steeds dikkere voorn te vangen. Tijd om koffie te drinken en een hapje te eten was er niet dat heb ik op de terugweg maar in de auto gedaan. Om kwart voor tien klonk het eindsignaal en ik was zeer benieuwd hoeveel gewicht ik gevangen had. Dat bleek uiteindelijk rond de 2.600 gr. te zijn goed voor de derde plaats en daar was ik zeer content mee. Dinsdag moesten we op bezoek bij mijn schoonzuster want die was jarig. Borreltje drinken en wat eten, och er zijn slechtere bezigheden dacht ik zo. Woensdagmiddag was er een wedstrijd van de parkvissers in de Radewijkerbeek in Baalderveld dit is een erg leuk viswatertje waar je goed een visje kan vangen. Het resultaat was een derde plaats met 1.800 gr. Donderdag morgen schrok ik wakker omdat ik iets hoorde bonken het bleek dat het onze zoon was die de kleinkinderen kwam brengen. Hadden we kunnen weten maar we wisten het niet. Na de middag zijn we met de kinderen naar Hardenberg geweest want daar is altijd wat te doen, dit keer was er een theatergezelschap die deden alsof het giraffen waren, hartstikke leuk zeker voor de kinderen. Ondanks dat Hidde wist dat er mensen inzaten had hij het er toch niet op en hij durfde ze niet te aaien. Knap wat dit gezelschap ons voorschotelde. het was een prachtige middag met elkaar. Zaterdag was er een bestuurswedstrijd in het Veenkanaal in Westerhaar waar we onze opwachting moesten maken. Nummer 18 was mijn stekkie. Niks ten nadele van de organisatie want die was prima alleen vindt ik het een ongelukkig parcours. Maar ik moet zeggen dat ze daar in de buurt ook niet veel andere mogelijkheden hebben. Hoge oever en een smalle berm dus heel lastig om af te steken. Toen ook de vis het nog af liet weten was de lol er helemaal af. De vangst was 210 gr nou het was weer eens een van de diepte punten van dit jaar. Het eten en het drinken na afloop was echter prima en dat maakte weer veel goed. Verder een beetje bezig geweest in de tuin en de sportschool. Vanmorgen was er helaas geen spinning vanwege de vakantie dus ben ik enkele uren wezen vissen in de vijvers bij MC Donalds. Dat ging prima. Heel leuk gevangen mooie grote blankvoorn aan een caster. Natuurlijk ben ik tegen een uur of een naar huis gegaan want ik wilde naar de grote prijs van Duitsland kijken. Max is tegenwoordig een hot item natuurlijk. Hij deed het weer prima met een derde plaats als beloning. Knap zoals hij de manoeuvre van Rosberg ontweek. Voorlopig zijn ze Ferrari voorbij nu Mercedes nog. Straks voetballen kijken om de super cup. Ik heb er wel weer zin in jullie ook. Tot volgende week.