dobberpraat week 30-2016

Het is zondagavond en ik zal een poging doen om een verhaaltje voor jullie te schrijven. Een poging omdat ik hartstikke lui ben want ik ben vanmorgen om half vijf opgestaan want ik moest helpen bij het EK zoetwatervissen in Almere. Tot overmaat van ramp had ik ook nog eens de wekker verkeerd gezet en dat had tot gevolg dat ik er al om half vier uit was. Naar bed gaan was voor mij geen optie
Dan even terug naar het begin van de week maandagavond heb ik gevist in Zwolle in de Vecht bij Bongers. Dit was wel een wedstrijd met een verhaal. Iedereen weet dat ik een verstokte vaste stok visser ben dus was het de bedoeling om er ook deze keer mee te vissen. Je zit daar in de buitenbocht van de Vecht en het is er erg diep, heel erg diep. Er moest dus een stuk lijn bij aangelust worden wat op zich geen probleem is. Er liepen echter ook koeien in dezelfde wei en een van die beesten drukte mooi mijn hengel naar de knoppen. Met een beetje improvisatie kon ik er toch nog mee vissen. Dat vissen ging best wel aardig tot ik een enorme winde haakte die zich muurvast zwom in de water planten. Even later haakte ik een dikke voorn en toen ik afstak zag ik dat er een grote snoek achter zwom die de voorn greep . Resultaat voorn weg , snoek weg en tuigje naar de knoppen. Ik wilde snel een andere topset pakken maar daarbij schoot de lijn los en zat een vrij groot haakje muurvast in een van mijn vingers. Er zat niets anders op dan het haakje er helemaal doorheen drukken en dan afknippen met een tangetje. Dat ik baalde als een stekker zul je wel begrijpen. het lukte allemaal echter wonder wel en ik kon weer verder vissen. De vangst bestond uit veel zwartbekgrondels en kleine blankvoorn met zo af en toe een wat groter exemplaar. Met gemengde gevoelens kwam de weegploeg dan ook bij mij langs. De schaal bleef staan op 1.269 gr. en dat bleek tot mijn eigen verbazing goed te zijn voor de derde plaats waar ik zeer content mee was. Toch nog een happy eind dus. Dinsdagavond heb ik bij Bergentheim gevist en dat was weer helemaal niks , althans niet voor mij. Een groot deel van de week bestond verder uit werken in de tuin en naar de spinning in de sportschool, dat laatste viel eigenlijk best mee ondanks de enorme hitte. Gisteren hadden we zelf een wedstrijd in de Lutterhoofdwijk in De Krim. Je kon er goed vis vangen al waren ze niet al te groot, maar wel grote aantallen. het leverde mij een tweede plaats op 65 vissen gevangen met een gewicht van 2.420 gr. Er komt weer wat meer muziek in moet ik zeggen ben benieuwd hoe het morgenavond in Zwolle gaat. Tot volgende week.