dobberpraat week 29-2016

Het is zondagmiddag en tijd voor mijn wekelijkse stukje. Mooie week achter de rug. Maandagavond vissen in Zwolle onder beroerde omstandigheden. Er stond een harde wind in de lengterichting op het Zwolle IJsselkanaal en dus was er nauwelijks te vissen. Snel zocht de leiding naar een alternatief water. Het werd uiteindelijk het Zwartewater bij boer Put hier had je de harde wind mooi in de rug. Ik mocht plaats nemen op nummer 8. Het was een leuk plekkie tussen het hoge riet. Ik besloot gelijk om te gaan vissen met de vaste stok van dertien meter. Snel de spullen opbouwen want heel veel tijd heb je niet. Toen het begin signaal klonk snel voer gecupt zonder er ook maar iets door te doen dit vanwege de aanwezigheid van de vele zwartbekgrondels die zijn namelijk gek op maden en casters. De aanpak pakte dit keer goed uit want het was hoofdzakelijk blankvoorn wat ik ving en niet al te veel grondels. Ik kon de beet er de hele wedstrijd goed in houden en heb de koffie en het meegenomen brood maar bewaart tot na de wedstrijd. Bij de weging bleek dat ik 3.497 gr vis had gevangen goed voor een tweede plaats en daar was ik zeer content mee. Onderweg terug heb ik de boterhammen en de koffie maar opgemaakt. Als je goed scoort is de terugreis een stuk leuker heb ik inmiddels gemerkt. Dinsdag morgen ben ik weer naar de spinning geweest en `s avonds heb ik gevist bij een wedstrijd van Bergentheim in het kanaal dicht bij mijn huis. Nu was het weer niets, ik heb een beetje een haat liefde verhouding met het kanaal Almelo/de Haandrik dit jaar. Woensdagavond ben ik opnieuw naar de spinning geweest om even lekker uit te razen. De rest van de week heb ik lekker in de tuin gewerkt en de voorbereiding van de Klepperstad wedstrijd had ook de nodige aandacht. Vrijdagavond opnieuw naar de spinning en daarna de spullen voor de Klepperstad wedstrijd regelen. Zaterdag natuurlijk vroeg opstaan natuurlijk om met anderen het parcours uit te zetten. Zelf kwam ik in Rheeze te zitten en dat pakte niet slecht uit ik heb lekker gevist. Het was niet genoeg voor een prijsje maar ik kon toch 2.350 gr vis ter weging aanbieden en daar was ik gezien de omstandigheden best tevreden mee. Daarna snel terug naar het clubhuis voor de prijsuitreiking. `s Avonds doodmoe op de bank natuurlijk en toen snel naar bed. Vanmorgen zijn we op visite gewest bij onze zoon die is namelijk morgen jarig en het lukt niet om morgen bij elkaar te komen. Was wel weer gezellig. Vanmiddag Moto GP gekeken naar de grote prijs van Duitsland. Wat Rossi had weet ik niet maar het viel mij tegen dat hij met zijn enorme ervaring de verkeerde keuzes maakte. Resultaat een achtste plaats en dat was balen. De rest van de dag zijn we lekker thuis en heb ik mooi tijd om verslagen te schrijven en foto`s te versturen. Tot volgende week.