dobberpraat week 28-2016

Het is weer zondagmiddag en tijd om een stukje te schrijven.Wat is een week razend snel voorbij. Voor je het weet ben je echt oud.Helaas valt daar weinig aan te doen, je moet er maar mee leren leven. Maandagavond heb ik weer in Zwolle gevist in het Zwolle IJsselkanaal. Het is een lastig water als er weinig scheepvaart is dan valt het allemaal wel mee, maar dat was de laatste keren niet het geval er waren niet allen veel maar ook nog grote schepen en dan is het een grote klotsbak.Lastig om te bepalen hoe zwaar je met een dobber moet vissen, misschien is een feeder dan wel gemakkelijker maar ja dat is niet mijn favoriete wapen ik ben een echte dobber visser. Het kwartje over hoe ik het aan moet pakken is nog niet echt gevallen want ook maandagavond was het weer knudde zoals vaker de laatste tijd. Dinsdagavond bij een wedstrijd van Bergentheim in het kanaal Almelo/de Haandrik bij Gramsbergen was het niet veel beter. Beter ging het woensdagmiddag bij de parkvissers toen werd er gevist in de vijvers in de wijk Marslanden en daar huist een prima visbestand. Toen won ik weer eens de wedstrijd met 2.760 gr. Het ligt dus niet aan het voer, ik denk meer aan mijn gemoedsrust ik heb de laatste tijd te veel dingen aan mijn hoofd en dat gaat ten koste van het vissen. Ik hoop dat het gauw weer een beetje rustig wordt in mijn hoofd want ik ben er zat van. Vrijdagavond was de laatste wedstrijd van de jeugdafdeling met een koppel wedstrijdje in de vijver van het Kruserbrinkpark Ik heb samen gevist met een jeugdlid en het ging wel lekker vonden we allebei.Er waren geen echt grote vangsten maar het was wel gezellig.Na de wedstrijd werd in het clubhuis nog een poos gezellig nagekaart over het afgelopen seizoen van de jeugd onder het genot van een hapje en drankje.Daarna werden de prijzen uitgereikt van de jeugdcompetitie. Onze barman Henk Jansen had voor ons allen wat lekkers klaargemaakt. Wat mij opvalt is dat er nog steeds talent bij ons rondloopt alleen zou het mooi zijn als de groep wat groter zou worden zodat er meer concurrentie komt. Kijken of we daar volgendjaar iets aan kunnen doen. Ik had de auto vrijdagmiddag al ingepakt want zaterdag hadden we de jaarlijkse vistocht op de lijst staan en dus was het weer vroeg opstaan. De reis ging dit keer naar Munnekeburen waar gevist werd in de Helomavaart. Een prachtig viswater met 150 vissteigers, alleen weigerde de vis hun medewerking want de vangsten waren ook daar slecht. Het was geen belangrijke wedstrijd maar als je er toch bent wil je ook wel zoveel mogelijk vangen en dat was lastig. Maar het was wel een fantastische dag. Op de terugweg ontsnapten we nog aan een ongeluk op de snelweg bij Steenwijk. Een auto met aanhanger slipte voor ons en we konden net tussen de rommel doorrijden. Het liep goed af maar je ziet een ongeluk zit in een klein hoekje. Traditioneel werd op de terugweg weer bij Goos in Nieuwleusen wat gegeten en daar werden ook de prijsjes uitgereikt. Voor mij dit keer geen prijs maar wel een boerensnitzel en een drankje. Super dag gehad. Ja en dan vandaag, ik ben ik weer naar de spinning geweest en daarna verslagen schrijven en foto`s versturen voor op de website. Van middag heb ik aan moeders kant naar Max gekeken en weer volop genoten. Je zult begrijpen dat ik Max Verstappen bedoel, wat een race schotelde hij ons weer voor.Vanavond de finale van het voetbal kijken. Voor mij zijn de Fransen favoriet maar met die Portugezen weet je het nooit. Het is wel een luizenploeg hoor, hard en meedogenloos als het nodig is maar ook veel individuele klasse
Natuurlijk is Ronaldo best bereid om er zijn handtekening onder te zetten. De komende week staat in het teken van de Klepperstad viswedstrijd die we volgende week organiseren in de Vecht rond Hardenberg. Als je nog mee wilt doen moet je mij snel een berichtje sturen anders kan het niet meer. Tot volgende week.