dobberpraat week 26-2016

Het is maandagmorgen en nu heb ik wel even tijd om een stukje te schrijven voor mijn volgers. De gezondheid gaat nog niet erg crescendo. Het lijkt wel of overal de pleuris uitbreekt, alles moet er blijkbaar uit. Nou ja dan ook maar direct alles dan ben ik er tenminste even weer vanaf. Omdat ik gisteren mee zou doen met een wedstrijdje in de Poele heb ik vrijdag in twee toppen dikker elastiek gezet. Lekker buiten in het zonnetje nou dat lekker viel na een poosje bar tegen. Ik voelde ineens iets tegen mijn been opkruipen en dat begon behoorlijk te steken. Ineens was het overal waarschijnlijk ongedierte maar ik heb er geen een gezien maar jeuken deed het des te meer. Ik heb nauwelijks geslapen die nacht, het is nog steeds niet over. Het kan ook zijn dat het van binnenuit komt een poos terug had ik ook allemaal een soort blaren op de kont en de rug dat bleken galblaasjes te zijn die ook enorm jeukten. Het is nu wel weer wat beter maar helemaal goed is het niet. Het vissen is nog steeds knap waardeloos vorige week een ongelooflijke bak regen over ons heen gehad in Zwolle en ook nog weinig gevangen. Het zit nog effe niet mee zal ik maar zeggen. Afgelopen week twee keer met enkele collega`s vis lessen gedaan in een school in Dedemsvaart. Mooie klassen en leuk vis gevangen wat heerlijk om te doen. Zaterdag ben ik meegeweest met de jeugd van de Dobber naar het Beukerskanaal in Giethoorn. Daar hebben we wel goed gevangen. Ik heb er zelf ook gevist en heb er 99 stuks gevangen. Ook de jeugd wist goed vis te vangen. Eindelijk eens een top dag. Zondag heb ik dus een wedstrijdje gevist in de Poele. Nou is karpervissen niet echt mijn ding maar voor een keer is het hartstikke leuk. Bovendien kun je er ook veel blankvoorn vangen en dat heb ik dus ook gedaan. Ik had vijf kg blankvoorn en ruisvoorn. Het waren er veel meer dan honderd dat weet ik zeker. Helaas geen karper, ik had er graag een gevangen maar had wel verreweg de meeste vis. Eentje heb ik er gehaakt maar deze wist zich zelf te bevrijden. Het dikke elastiek werd wel erg dun en het beest zwom bijna bij de buurman toen de haak loste. Wat een geweld, toch leuk om eens mee te maken. Verder nog even een stukje van de TT gezien. Wat zonde dat Rossi er af kegelde, hij had de winst voor het grijpen. Soms zit het mee en soms zit het tegen dat geld ook voor Rossi. Mooi voor Jack Miller die onder normale omstandigheden natuurlijk nooit gewonnen had. In een keer ben je de man waar alles om draait. Sport is mooi maar soms ook keihard, winnen en verliezen ligt heel dicht bij elkaar. Gisteravond natuurlijk naar onze zuiderburen gekeken. De Belgen hebben een leuke en goede ploeg en zouden best wel eens hoog kunnen scoren deze keer. Nou ik gun het ze wel. Vanavond vissen met Zwolle in het Zwartewater in Hasselt aan het Jaagpad. Er zou eigenlijk gevist worden in de IJssel maar dat is met de hoge waterstand geen optie. Hopelijk lukt het nu wel een keer al ben ik niet bepaald een kenner van het Zwartewater Vrijdag moeten we weer een vislas verzorgen in Hardenberg zelf. Lekker rustig aan dus deze week. Tot de volgende week.