dobberpraat week 24-2016

Berend Jan gaat weer even een stukje schrijven wat er deze week in Brucht allemaal wel niet te beleven was. Nou dat was weer meer dan genoeg. Maandagavond gevist in de Vecht in Zwolle. Moest dit keer een eind sjouwen maar had wel een kop plek. Achteraf bekeken had ik beter vooraan kunnen zitten want ondanks de mooie plek was er nagenoeg geen vis te vangen.Ik maak me er niet meer druk om het zal vanzelf wel weer beter worden.Toen er drie tuigjes naar de kloten waren en het inmiddels kwart over negen was heb ik het maar opgegeven. de boel opgeruimd en even lekker bij de buurman de kunst afgekeken. De weegschaal bleef bij mij steken op 205 gr. en dat op een kop plek. Ik ben met de pest in het lichaam naar Brucht terug gereden. Wat is er in vredesnaam aan de hand met de visserij of nog erger misschien wel met mij.. Dinsdag heb ik visles gegeven in Den Ham en na de middag vissen in de prachtige vijver aan de Tumelers. Als je dan al die stralende oogjes ziet ben je snel weer op andere gedachten gebracht. Mooi om te zien en ook vooral om te doen. Voor mij is het een voorrecht. Woensdag hadden we een wedstrijd van de parkvissers in Hardenberg. Goede stek geloot maar toen de wedstrijd begon bleek dat ik het voer en de maden thuis had laten staan. Wanhopig vraag ik mij af waar ik met de gedachten zit. Snel de spullen opgehaald en toen aan de inhaalslag begonnen. Tot mij grote verwondering bleek dat ik het nog steeds kan. Wonder boven wonder de winst was vandaag voor mij. Dat geeft weer wat zelf vertrouwen. Donderdag heb ik met een vriend gevist in het Coevorden/Vechtkanaal en daar kon je best een visje vangen. Dat beloofde iets goeds voor zaterdag want dan moesten we er een competitiewedstrijd vissen. Vrijdag opnieuw visles gegeven in Den Ham. Fijne klas, fijne kinderen en weer een hele leuke ervaring en er werd behoorlijk wat vis gevangen. Vrijdagavond geholpen bij onze jeugd wedstrijd in de Lutterhoofdwijk in De Krim.
Ook hier werd heel behoorlijk gevangen. Zaterdag morgen om kwart over vijf uit bed. Loten blijkt mij wel goed af te gaan weer een kop plek. Maar weer hetzelfde probleem, geen vis te vangen. Na vier uur vissen bleef de schaal staan op 730 gr. genoeg voor een vierde plaats in het vak. Het resultaat was redelijk goed maar de vangsten ho maar. Zaterdag middag en avond gras gemaaid, dat krijg je er van als je er van alles op gooit. Vanmorgen weer naar de spinning geweest even lekker onthaasten. Daarna computer werk gedaan. Vanmiddag meegedaan aan de landelijke controle dagen en nu een stukje voor jullie schrijven. Het is nu bijna af en dan ga ik direct naar Max kijken ik hoop dat het een leuke avond wordt. Tot volgende keer.