dobberpraat week 23-2016

Het is zondagavond en weer tijd voor een stukje tekst vanuit Brucht
Nou om maar met de deur in huis te vallen het vissen loopt nog voor geen meter moet ik zeggen. Maandagavond gevist in Zwolle of het door zou gaan was van tevoren niet duidelijk vanwege de slechte weersverwachting. Toen ik vertrok uit Brucht werd het al aarde donker en dat beloofde niet veel goeds. Ik mag heel graag vissen maar niet als het begint te onweren, levensgevaarlijk en daar waag ik mij dus ook niet aan. Toch zijn we in Zwolle met gemengde gevoelens aan de wedstrijd begonnen. Na een poosje kwam het dreigende onweer opzetten en werd de wedstrijd onderbroken. Na een minuut of twintig een herstart omdat het voorbij was. Net toen we weer zaten begon het opnieuw te donderen en werd er opnieuw een pauze ingelast. Na een poosje opnieuw een herstart maar echt over was het nog niet dus ben ik maar wat langer in de auto blijven zitten. Mij te gevaarlijk dan liever maar geen vis. Na even poolshoogte te hebben genomen wilde men eerst stoppen maar toen werd het juist beter en is de wedstrijd verder uitgevist. Voor mij was de aardigheid er echter wel al af. Uiteindelijk heb ik 591 gr. vis gevangen goed voor de achtste plaats. Ik was allang blijk dat ik weer naar huis kon omdat mijn vrouw ook een bloedhekel aan onweer heeft. Gelukkig is het allemaal nog meegevallen maar vissen en onweer gaan bij mij niet samen. Dinsdagavond een competitiewedstrijd van Bergentheim gevist dicht bij huis. Mooi weer geen onweer maar ook weinig of geen vis. Resultaat een zesde plaats. Grote vraag waar is de vis gebleven? De rest van de week ben ik in de tuin bezig geweest en die ligt er weer prachtig bij moet ik zeggen. Zo heb je tenminste eer van je werk. Nog een paar zakken kunstmest er op en dan verder goed onderhouden. Elders in het land hebben ze veel te veel water maar wij niet. Soms moet de spuit aan, het kan er net bij door. Zaterdag heb ik met Geert Wind een koppelwedstrijd gevist in Bergentheim. Mijn vaste koppelmaatje Henk moest werken en Geert zocht nog een maatje. Mooi opgelost zo. Het vissen was zoals de laatste tijd weer helemaal niks We brachten 930 gr op de schaal met 1100 gram zat je in de prijzen dat zegt denk ik wel genoeg. Toen ik thuis kwam heb ik alle gras gemaaid. Het ligt er bij om door een ringetje te halen. Daarna naar Oostenrijk -Nederland gekeken en dat heeft mij aangenaam verrast. Er werd heel behoorlijk gevoetbald en gewonnen zonder tegen doelpunt. Prima! Vanmorgen ben ik zoals gewoonlijk naar de spinning geweest bloedheet maar voldaan kwam ik weer thuis en heb toen naar het motorracen in Spanje gekeken. Mijn grote favoriet Rossi heeft op fantastische wijze gewonnen. Mooie wedstrijden en dat het gevaarlijk kan zijn is allang bekend. Soms gaat het goed mis zoals met Salom, ik neem aan dat ze zelf goed weten wat ze doen maar het blijft verdrietig als er weer eens een sneuvelt. Respect heb ik er wel voor want je moet heel wat lef hebben om dit beroep want dat is het te doen. Daarna ben ik een paar uur wezen vissen in de vijvers op de Haardijk en heb er 48 gevangen. Ik kan het dus blijkbaar nog wel. De komende week wordt weer druk met o.a. twee vis lessen in Den Ham. Tot volgende week.