dobberpraat week 22-2016

Het is zondagavond en tijd om weer even achter de computer te gaan zitten voor een verhaaltje uit Brucht. Maandagavond weer gevist in Zwolle in de Soestwetering een watertje wat mij normaal gesproken wel ligt. Maar het is op het ogenblik een raadsel wat ik aan het doen ben. Eerst door rood rijden, hij is binnen kosten € 239,50 kijk uit je bent gewaarschuwd. Ook met het vissen bak ik er op het ogenblik weinig van. Soms een meevaller en dan weer helemaal niks. Maandagavond was ook weer zo`n baalavond. geen enkele aanbeet gehad in de Soestwetering. Voor mij echt onvoorstelbaar. Ik hoef echt niet te winnen elke keer, liever wel natuurlijk maar dat zal wel nooit gebeuren. Maar helemaal geen vis vangen laat staan geen aanbeet krijgen is voor mij haast onvoorstelbaar. Als je dan terug rijd naar Hardenberg heb je genoeg stof tot om over na te denken dacht ik zo. Maar ik kan prakkiseren wat ik wil ik weet het gewoon niet meer. Daarom heb ik maar besloten om er maar gewoon mee te stoppen, niet met het vissen maar met het denken. Er zijn wel vaker van die periodes dat niets lukt en dan ineens loopt het weer als een trein. Als ik gewoon even ga vissen kan ik goed een visje vangen maar als het een wedstrijd is dan is het huilen met de pet op. Het zal wel weer goed komen denk ik maar, althans dat hoop ik.Woensdagmiddag de 2e wedstrijd van de parkvissers gevist in de Radewijkerbeek resultaat een vierde plaats in mijn vak. Ook niet om over naar huis te schrijven maar ik heb vis gevangen en een kinderhand is gauw gevuld zoals je weet. Verder druk in de tuin geweest langzaam maar zeker krijg ik de boel op orde. Na het verticuteren vorige week had ik zaterdag koemestkorrels gestrooid in de wetenschap dat het in het weekend zou gaan regenen. Nou dat kwam prima uit veel regen gehad en het gras wordt prachtig groen en daarvoor heb ik het gedaan. Volgende week ligt er een prachtige grasmat en daar ben ik best trots op. Zaterdag ben ik met enkele collega vismeester`s naar Raalte geweest om te helpen bij de Nationale Hengeldag van Sportvisserij Oost Nederland. Sportvisserij Oost Nederland bestaat dit jaar 50 jaar een jubileum dus. Het was een prachtige maar wel vermoeiende dag maar als je al die glimmende kinderoogjes ziet dan is het super mooi om daar deel van te zijn. Wat is er nou leuker dan kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. Moe maar voldaan heb ik `s avonds naar het voetbal gekeken. Wat mij betreft had Atletico mogen winnen. Jammer genoeg gebeurde dat niet. Vanmorgen naar de spinning geweest even lekker de boel leeg jagen. En ja wat de klapper van de dag moest worden werd helaas een grote teleurstelling. Ik bedoel kijken naar Max Verstappen, hij reed weer ijzersterk en ik had net tegen mijn vrouw gezegd als hij nu maar niet de vangrail in gaat. Helaas gebeurde dat nog ook hartstikke zonde natuurlijk. Misschien was hij wel iets te gretig en wilde hij zijn slechte startpositie te snel goed maken. Volgende keer beter zullen we maar zeggen. Hij krijgt nog kansen genoeg.
Morgenavond weer vissen in Zwolle in het Zwolle/IJsselkanaal bij Bergia. Het vertrouwen is even weg maar ik ga er toch weer voor. Er komt zeker een keerpunt ten goede. Tot volgende week.