dobberpraat week 21-2016

Het is maandagmorgen en dus een dag later dan normaal dat u kunt genieten van mijn belevenissen van de afgelopen week.
Dat heeft natuurlijk wel een reden en daar kom ik straks nog wel even op terug. Ja de afgelopen week was weer een behoorlijk drukke week en dat komt nog steeds van de drukke nasleep van het overlijden van mijn schoonmoeder. Ik ben weer druk in de tuin geweest en dan met name met het gras. Er zat veel mos en dood maaisel in en dat moest er uit zodat het gras weer lucht krijgt om te groeien. Ik had dus een halve dag een verticuteermachine gehuurd en dus maar hollen achter dat ding aan. Het is haast onvoorstelbaar hoeveel rommel er dan los komt. Daarna moest alles er weer afgehaald worden en dat was een hele klus kan ik je vertellen ik heb er zo ongeveer 25 kruiwagens vol rommel afgehaald. Wat een gigantische berg maar het is zeker de moeite waard wie mooi wil wezen moet pijn lijden zeggen ze toch. Nou die pijn was er `s avonds wel zere benen niet normaal maar goed dat overleef je ook wel weer met een beetje doorzetten.Toen ben ik naar Duitsland geweest om koemestkorrels op te halen om er op te strooien. Dat heb ik zaterdagavond gedaan want er zou zondag regen komen en dat moet je precies hebben bij zulk werk. Nog een klein stukje werk en dan ben ik weer helemaal bij wat het buitenwerk betreft al valt er altijd wel wat te doen als je een grote tuin hebt. Zaterdag morgen heb ik de vierde competitie wedstrijd van de Dobber gevist in het Zwindersekanaal. Kort maar krachtig. Het was prachtig weer echt super om buiten te zijn maar vangsten om van te huilen. De vis wil maar niet los komen althans niet waar wij vissen. Met veel pijn en moeite heb ik er dertien gevangen dat bleek genoeg te zijn voor een derde plaats in mijn vak. Dat was dan ook gelijk de enige voldoening die ik er van had. Zaterdagavond redelijk vroeg naar bed gegaan want jullie weten inmiddels wel dat ik voor een wedstrijd altijd slecht slaap. Door allerlei oorzaken is de spinning er deze week jammer genoeg bij ingeschoten, ook zondagmorgen lukte het niet want we hadden andere verplichtingen. Onze kleindochter ging eerste communie doen in Slagharen en daar moet je als opa en oma natuurlijk bij zijn. Het is toch een hoogtepunt in je leven iets om nooit te vergeten. Voor ik het vergeet kleinzoon Hidde heeft donderdag zijn eerste zwemdiploma gehaald en ook daar zijn we naar toe geweest natuurlijk. Zondag na de communie hebben we een feestje gehad bij onze zoon in Slagharen. Het was erg gezellig moet ik zeggen. Tegen een uur of drie waren we weer thuis en heb ik nog de tweede helft van Utrecht-Heracles gezien. Wat een ontknoping voor toch ook mijn clubje uit Almelo. Prachtig om te zien hoe je met weinig middelen maar wel de juiste mensen iets kunt bereiken in dit leven. Maar je moet er met elkaar wel in geloven natuurlijk. Nu ik het toch over voetballen heb ik ben vorige week woensdag naar Gramsbergen -Lutten geweest die speelden om het kampioenschap van de derde klasse. Ik kom haast nooit meer op de voetbal maar er waren ruim 2500 bezoekers op de Boshoek en dat is voor zo`n wedstrijd erg veel. Het was geen goed voetbal en ik vond Lutten de eerste helft de bovenliggende partij. Na de rust was het meer in evenwicht. Gramsbergen was echter veel effectiever en eiste dan ook terecht de titel op. Ben benieuwd hoe ze het gaan doen in de tweede klasse. Voor mij was het als oud eerste elftal speler een mooie avond dat begrijp je natuurlijk wel. Rossi kon zijn poleposition jammer genoeg niet uitbuiten ik heb er weinig van gezien helaas maar ik heb het wel gevolgd. Het was een super spannende race mooi om te zien. Vandaag ga ik de niet afgeleverde vispassen terugsturen naar Bilthoven. Jammer maar er zijn altijd weer een paar honderd leden die het niet zo nauw nemen met de regels.Het kost je veel extra werk. Vanavond moet ik weer vissen in Zwolle. Laten ze de stoplichten maar vast op groen zetten. Dinsdagavond vissen in Bergentheim en woensdag een wedstrijd van de parkvissers. Ja ook met vissen kun je het behoorlijk druk hebben. Tussendoor natuurlijk naar de spinning en in de tuin. Tot volgende week.