dobberpraat week 20-2016

Het is weer zondagavond en tijd om een stukje te schrijven. Het was me dit keer het weekje wel. Hoogte en diepte punten dit keer. Wat dat betreft zou ik er wel een boek over kunnen schrijven. Maandagavond zal ik niet zo snel meer vergeten. Ik moest in Zwolle vissen in de gracht bij de Wezenlanden. Op de snelweg neem ik dan altijd de afslag centrum maar deze bleek afgesloten te zijn waarom daar zou ik even later nog wel achter komen. Het was hartstikke druk rond vijf uur daar in Zwolle. Ik moest door tot Zwolle Zuid en daar de afslag nemen. Ik werd langs een voor mij onbekende route gestuurd die ik absoluut niet kende .Bij een kruising aangekomen stond er ook nog een bord dat de opstelstroken veranderd waren en dat je goed op moest letten. Ik kwam even ogen te kort en reed per ongeluk door rood toevallig recht op twee motoragenten af. Dat was natuurlijk stoppen geblazen. Ik werd aan de kant gezet voor de inrit waar gebouwd werd. Nou heb ik helemaal geen hekel aan politie en in principe steun ik het gezag zoals mij altijd geleerd is. Ze vroegen waarom door rood reed nou gewoon om dat ik het niet zo snel gezien had. Ze vertelden dat er een ongeluk was gebeurd op de ringweg.
Het belerende toontje wat ze aansloegen vond ik wel irritant moet ik zeggen. Vervolgens stond er een vrachtwagen stil achter mij die de inrit in wilde naar de bouwplaats. Hij moest van de heren doorrijden. Toen de chauffeur boos werd en zei dat we de inrit niet mochten blokkeren zei een van de agenten dat bepalen wij wel. Ik had een klein eindje verder ook stil kunnen staan dan was de vrachtwagen niet in de problemen gekomen. Maar de heren wilden dat het zo moest gaan. Wel irritant moet ik zeggen een beetje menselijker mag je ook wel reageren de chauffeur van de vrachtwagen had immers gelijk. Maar goed je hebt de macht of je hebt het niet natuurlijk. Toen men uitgeschreven was wilden ze mij nog wel even vertellen hoe ik bij de Wezenlanden moest komen. Wat de bon kost weet ik nog niet maar het zal zo rond de 230 euro zijn. Zwaar de pest in heb ik zitten vissen en helemaal geen beet gezien. Op de terugweg was ik aan het bedenken hoe ik het vrouwlief moest vertellen want die zou er vast niet blij mee zijn. Ik ook niet trouwens. Dinsdagavond bij Bergentheim gevist twee keer beet gehad twee gevangen 100% score en en vijfde plaats met 1.150 gr. Woensdagmiddag 1e wedstrijd van de parkvissers 60 gr. gevangen en een tweede plaats
Donderdagavond moesten we vissen tegen Ommen 250 gr. gevangen en dik van hun verloren.Wat een bagger deze week. Voor de rest in de tuin bezig geweest. Vrijdagavond moest de jeugd vissen dit was een leuke wedstrijd met redelijke vangsten en een gigantische weeromslag. het werd echt koud later op de avond en dat beloofde wat voor zaterdag want dan moesten we met Bergentheim vissen in het Zwindersekanaal. De sombere verwachtingen kwamen weer helemaal uit al had ik dit keer ook eens wat geluk en kon ik een tweede plaats bijschrijven. Waardeloze vangsten deze week en ook nog een boel geld kwijt. Er zijn leukere dagen in het leven. Dat bleek zondag wel weer wat een top dag was het eerst superbike gekeken. Mooi dat ten Kate weer eens de overwinning wist binnen te halen. Vervolgens was het de beurt van Heracles op de valreep een verlegging afdwingen is ook een kunst. Vervolgens maakten ze het tegen Groningen goed af. Wie weet komt er Europees voetbal naar Almelo zou fantastisch zijn. Tegelijkertijd zat ik op de computer Max Verstappen te volgen. Wat een debuut voor dit supertalent. Voor het eerst in een nieuwe wagen en gewoon winnen wat en klasse. We gaan nog veel van hem genieten dacht ik zo. Heel Nederland in rep en roer om de formule 1 wie had dat kunnen denken een jaar geleden. Tot volgende week.