dobberpraat week 19-2016

Het is zondagavond en tijd om iets te schrijven voor al mijn volgers.Drukke week achter de rug zoals gewoonlijk. voor mij niet erg ik heb het liever te druk dan dat ik niets te doen heb. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheden dat ik zelf kan bepalen wat ik wel en niet doe. Natuurlijk moet ik ook rekening houden met wat moeders wil. Moeders wil is immers wet zeggen ze. Maandagavond ben ik wezen vissen in Zwolle in de Soestwetering in Zwolle Zuid. Dat vindt ik een leuk water waar ik over het algemeen goed uit de voeten kan. Maar ja ik ben nog niet echt in vorm. Wat de reden is , ik heb eigenlijk geen idee. Wel is het zo dat ik daar meestal beter vis dan bij mijn eigen cluppie ik denk dat dit komt omdat ik dan van alles en nog wat moet regelen. Daar heb ik in andere plaatsen geen last van en dat blijkt toch hinderlijk te zijn. Als ik naar Zwolle ga zet ik de spullen neer en hoef ik mij alleen op het vissen te concentreren en dat vist een stuk prettiger. Maar ja wat moet je als je en in het bestuur en in de wedstrijdcommissie zit je kan je eigen club niet in de steek laten naar mijn idee. Woensdag zijn we samen naar de verjaardag van mijn broer in Gramsbergen geweest lekker ouwehoeren met een hapje en drankje en dan hou je het lang vol.Tussen door natuurlijk ook nog naar de spinning geweest lekker trappen terwijl je geen meter op schiet. Hemelvaartsdag ben ik `s morgens wezen vissen in het Ommerkanaal in Ariërveld. Lekker een halve dag genieten en ook lekker gevangen. Donderdag a.s. moeten we daar vissen tegen De Rietvoorn uit Ommen en dan moet je toch een beetje beslagen ten ijs komen. Geen grote vis maar wel behoorlijk veel. Na de middag ben ik lekker thuis geweest bij moeders. Vrijdagmorgen hebben we prijzen gekocht voor de jeugd die na de middag gingen vissen om het kampioenschap van Hardenberg. Het was goed toeven bij de Kruserbrink vijver. De vangsten vielen overigens behoorlijk tegen, geen wonder als je de enorme weeromslag in acht neemt. Vrijdagavond voer klaar maken voor de competitie wedstrijd van de Dobber in de Vecht in Rheeze.
Dat betekend voor mij een korte nacht en slecht slapen, wat een drama. Zaterdagmorgen met een collega nummers uitzetten onder fantastische weersomstandigheden. Veel vis boven in het water en dat gaf hoop. Later bleek dat het valse hoop was. Er werd wel gevangen maar echt goed was het niet . Het was zeuren om een visje. Een vierde plaats werd mijn deel. Niet goed en niet slecht. Na de middag zijn we samen naar Hardenberg geweest daar was in de straten van alles en nog wat te doen. Het was een soort straattheater en het was behoorlijk druk in town. Wel gezellig overigens en het kan nu we niet meer aan huis gebonden zijn. Vannacht behoorlijk goed geslapen en dat is lekker na de slechte vorige nacht. Vanmorgen naar de spinning geweest om even lekker te zweten, was dit keer niet zo moeilijk met dit warme weer. Daarna naar de grote prijs van Frankrijk gekeken in Le Mans. Het was meer spectaculair dan spannend met al die valpartijen. Yamaha voerde weer de boventoon, jammer dat Rossi het niet kon redden dat is mijn grote favoriet. Daarna voetbal gekeken en dat was wel lekker spannend ik heb er van genoten dat het zo af liep. Ajax is niet mijn grote voorbeeld geef mij PSV maar. Dit is wel een gigantische dreun voor de Amsterdammers ze hebben vaak geluk, nu zat het een keer tegen weten ze ook eens hoe dat voelt. Ook Heracles gaat de playoff`s spelen fantastische prestatie met zo`n kleine begroting.
Morgenavond weer vissen in Zwolle in de stadsgracht bij de Wezenlanden daar kan ik me goed op verheugen. Woensdag is de eerste wedstrijd van de parkvissers ook een leuk potje om te vissen
Er wordt dus deze week veel gevist hopelijk is de vorm ook snel terug Tot volgende week