dobberpraat week 18-2016

Het is zondagavond en tijd om weer iets van mij te laten horen. Het was weer een redelijk drukke week. Dinsdag en vrijdag een visles verzorgt in Sibculo. We hebben alleen de theorie les gedaan vanwege het koude en slechte weer. Je weet al van te voren dat er geen of bijna geen vis gevangen wordt want het water is nog steenkoud en bovendien stuur je nog geen hond naar buiten met dit weer. Het wordt tijd dat de temperaturen omhoog gaan en dan zal de vis snel af paaien. Het visserijkundige onderzoek is afgelopen en dus heb ik weer wat meer tijd voor andere dingen. Gelukkig zijn de verwachtingen van het weer voor de komende week een stuk beter en dus kan ik dan weer aan de slag in de tuin.Het gras moet nog geverticuteerd worden en dan kunnen de koemestkorrels er op. Straks wordt het weer een mooie strakke grasmat waar je met plezier naar kunt kijken. Ook de eenjarige bloemen kunnen er dan in want die staan binnen te trappelen van ongeduld om naar buiten te gaan. Vrijdagavond hebben we de spullen voor de koppelwedstrijd van Rix klaar gemaakt. Daarna heb ik het voer klaar gemaakt voor zaterdag. Het weer viel erg mee zaterdag al was het nog wel fris. Het is al een zegen als het droog is. Zoals gewoonlijk voor een wedstrijd heb ik weer super slecht geslapen,waarom vraag het mij niet. Ik kan er domweg geen antwoord op geven. Waarschijnlijk ben ik er nog zo mee bezig dat ik hierdoor slecht in slaap kan komen. Zaterdagmorgen om kwart over vijf liep de wekker af maar ik lag al klaar wakker te wachten. Als je dan ook nog de hele dag aan de waterkant zit ben je `s avonds wel gebroken kan ik je zeggen. Het vissen zelf was een flop, althans in ons vak in Ane. Weinig aanbeten. Ik had een honderd procent score een aanbeet en nog gevangen ook. Mijn maatje kreeg helemaal geen aanbeet en dat is behoorlijk frustrerend weet ik uit ervaring. Het meeste werd gevangen op de wandelpromenade zoals verwacht. De winnaars wisten 12.260 gr.te vangen. Dat was net genoeg voor de winst want het tweede koppel had slechts 20 gram minder gevangen. Een narrow escape dus.Vanmorgen was ik weer goed bij de tijd en ben ik lekker naar de spinning geweest. Wat een verademing lekker nergens aan denken en je suf fietsen. Daarna naar de superbike races in Imola gekeken van der Mark viel mij een beetje tegen hij is wat minder dan in het begin van het seizoen. Er wordt ook wel erg veel van hem verwacht. De rest van de dag heb ik verslagen gemaakt en naar het voetbal gekeken. Ajax zal wel weer kampioen worden. Ik kan mij niet voorstellen dat ze het nu nog weggeven. Het is wel verdiend ook PSV heeft teveel punten gemorst tegen sommige kleinere clubs en dat breekt hen nu op. Morgenavond moet ik weer vissen in Zwolle in de Soestwetering. dat is een heel leuk water in Zwolle Zuid met een goed visbestand. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan, ik kijk er al naar uit. Woensdagmiddag moeten we naar de verjaardag van mijn broer in Gramsbergen. Lekker kletsen met een borreltje en een hapje, ja het leven is zo slecht nog niet
Vrijdag vist de jeugd om het kampioenschap de gemeente Hardenberg. Ik hoop op een goede opkomst van de jeugd, maar ik ben bang dat het tegen valt. De jeugd heeft tegenwoordig blijkbaar andere hobby`s. Zo jullie zijn weer redelijk op de hoogte van wat er in Brucht gebeurd.Tot volgende week.