dobberpraat week 17-2016

Het is zondagmiddag en buiten is het erg koud en guur, het lijkt wel herfst, het is niet anders en dus moeten we het er maar mee doen.
Deze week weer druk in de weer geweest met het vis onderzoek en de fuiken. We meten dan ook de water temperatuur en het blijkt dat die gewoon weer terug zakt naar 11 graden. Geen wonder dan ook dat er weinig vis in de fuiken zit. De vis paait nog niet omdat de temperatuur veel te laag is. Morgen gaan de fuiken er uit en is het onderzoek weer afgelopen. Dat komt ons wel goed uit want er gaat heel veel vrije tijd in zitten. Als het een beetje weer is kan ik deze week dus mooi aan het werk in de tuin. Dinsdag en vrijdag moeten we trouwens nog wel een visles verzorgen bij een school in Sibculo.
Jammer dat het zo koud is, ik ben bang dat er daardoor weinig vis gevangen zal worden en dat is toch wel de slagroom op de taart voor de kinderen. je kunt er verder weinig mee maar het blijft jammer. Gisteren heb ik de 2e competitiewedstrijd gevist in het Stieltjeskanaal in Coevorden. Het weer viel nog mee maar de vangsten waren weer bar en boos vooral in het A vak waar ik zo nodig moest zitten was het zwaar kloten. Vier visjes wat mij de negende plaats opleverde. Ik schaam me er wel een beetje voor, het is eigenlijk ver beneden mijn stand maar ik moet het er maar mee doen. Balen als een stekker natuurlijk. Gistermiddag heb ik de winterbanden weer van de auto gehaald, misschien had ik ze wel beter kunnen laten zitten met dit rare weer. Vanmorgen had ik het hoogtepunt van de dag ik heb meegedaan aan de spinning marathon in de sportschool. En we hadden daar toch een instructeur niet normaal zoals hij te keer ging. Ik heb drie uur achter elkaar toppie gefietst, hartstikke lekker. Stefan want zo was de naam van de instructeur top gedaan ik heb er echt van genoten. Wat een leuke sfeer wist hij te scheppen. Vanmiddag heb ik naar de Moto GP gekeken in Spanje ook al zo`n oude liefhebberij van mij. Rossi the dockter was weer in super vorm. Wat een machine beheersing en lef heeft die vent. Nu zit ik een stukje voor jullie te schrijven en direct gaan we eten en dan is er voetbal. Wie de beker wint maakt mij eigenlijk niet zo veel uit als het maar een leuke wedstrijd wordt. Stiekem hoop ik dat Utrecht het wint, ik heb altijd een zwak voor de underdog. Feijenoord heeft al genoeg gewonnen wat mij betreft al gun ik het hun ook wel. Ik stop er nu maar weer mee want het eten is klaar. Tot de volgende week