dobberpraat week 16-2016

Het is zondagavond en het is weer tijd om even achter de computer te gaan zitten. Ik heb een drukke week achter de rug, voor mij eigenlijk helemaal niet bijzonder want ik heb het altijd druk. Druk in de tuin bezig om alles weer op orde te krijgen. De bloemen moeten er weer in en het gras moet verzorgt worden. Ik vind het altijd weer leuk om te doen al heb ik het er wel druk mee. Het bezorgt ons een goed gevoel als alles weer gaat groeien en bloeien. Ook zijn we nog steeds bezig met het vis onderzoek. Gelukkig zat er afgelopen vrijdag veel meer vis in de fuiken. Ik had de moed al bijna opgegeven maar nu ziet het er toch een stuk beter uit. Er zaten maar liefst 121 vissen in een fuik waaronder prachtige exemplaren.
Woensdagavond zijn we naar een feestje van de RABObank geweest in de evenementenhal. Hier werd bekent gemaakt hoeveel sponsorgeld de diverse verenigingen hadden gekregen tijdens een sponsoractie. Het leverde de Dobber ruim 247 euro op. Mooi meegenomen dacht ik zo. Vrijdagavond is de 2e jeugdwedstrijd gevist en dus werd ik daar verwacht.. Er werd leuk gevangen in het kanaal in Bergentheim. Jammer dat het slechte weer roet in het eten wilde gooien.Voor de veiligheid werd er een kwartier eerder gestopt omdat er mogelijk onweer zou komen. Het onweer bleef gelukkig uit maar regen viel er meer dan genoeg. Vrijdagavond laat heb ik nog voer klaar gemaakt omdat ik zaterdag voor het eerst mee wilde doen met de competitie in Zwolle. Zaterdagmorgen moest ik dus weer vroeg uit de veren. Om zeven uur ging ik op weg richting Zwolle.Er werd gevist in de Nieuwe Wetering in Zwolle Zuid dat is een leuk watertje want in het voorjaar komt de vis er naar toe om te paaien. Er moest een extra handicap overwonnen worden want de gemeente had besloten dat we er niet meer met de auto mogen komen. Volgens de wijze heren is het een natuurgebied, voor een keer werd er nog dispensatie verleent. Hoe wijs ook, we mochten de spullen met de auto naar de plek brengen, maar let goed op er mocht niet gedraaid worden. Dus moest je er voor of achteruit naar toe en omgekeerd weer terug. Zou het bij PEC Zwolle ook zo gaan vraag ik mij af. Ook in Zwolle wordt er geklaagd over de medewerking van de gemeente aan de hengelsport, men raakt steeds meer kwijt. Het vissen waar ik mij zo op verheugd had viel bar tegen. Weinig aanbeten en een bij vlagen knetterharde wind maakte het er niet gemakkelijker op. het leverde mij een vierde plaats op en daar was ik wel tevreden mee. Zaterdagavond natuurlijk voetbal gekeken. Heracles deed het weer prima, ze blijven aan de weg timmeren. Twente had een baaldag zo leek het wel. Je kon zien dat er weinig meer op het spel stond. Vanmorgen heb ik mij weer even afgebeuld tijdens de spinning en daarna heb ik naar de superbike in Assen gekeken. Michael van der Mark deed het weer prima jammer dat hij zaterdag is gevallen. Hou deze jonge man in de gaten, dat wordt een goeie.Vanmiddag weer voetbal gekeken, ik erger mij elke keer weer aan de scheidsrechters die bijna altijd de grote clubs bevoordelen. Utrecht en PSV kunnen zich terecht bestolen voelen en daar baal ik van. Ook Max, ja Max Verstappen deed het weer prima, ook zo iemand die je in de gaten moet houden.
Dinsdag ben ik jarig en hoop ik 73 jaar te worden. Ik ben al zenuwachtig en kijk vol verlangen uit naar wat ik krijg. Tot volgende week.