dobberpraat week 15-2016

Het is zondagmiddag en weer tijd voor een artikeltje op facebook.met de vrouw gaat het gelukkig weer een stuk beter al zal COPD altijd wel een rol in haar leven blijven spelen. Het enige wat zij er aan kan doen is zo gezond mogelijk blijven leven. Er zit natuurlijk ook een heleboel stress bij van wat er de afgelopen tijd allemaal gebeurd is. Nu alles weggevallen is komt het eerst toch heel erg ongewoon aan. De dokter was donderdag in elk geval goed tevreden over haar situatie.Nu maar proberen om rustig te blijven dan zullen de spanningen vanzelf wel weer verdwijnen.Ben zelf de hele week weer in de weer geweest met het vis onderzoek en tussendoor aan het werk in de tuin om alles weer op orde te krijgen.
Het voorjaar is altijd weer een hele mooie tijd van het jaar als alles weer uit gaat lopen en bloeien. Er zitten al jonge vogeltjes in de nestkastjes aan de bomen, ongelooflijk zo druk de ouders af en aanvliegen om ze van eten te voorzien. Ik krijg er altijd wel weer nieuwe energie van en zin om van alles en nog wat te ondernemen. Stil zitten afwachten is toch al niet mij hobby. Zo af en toe een beetje sporten tussendoor dan kan ik het heel lang volhouden. Donderdag ben ik wezen vissen in De Krim om een beetje te trainen want we hadden er zaterdag een wedstrijd. Na het vissen neem ik dan de kleinkinderen mee van de school in Slagharen en tegen de avond komt Henry weer langs om ze weer mee naar huis te nemen. Altijd weer mooi om te doen.Bij de rotonde in Slagharen lag een dood gereden haas op de weg toen ik dat aan de kinderen vertelde riepen ze in koor zielig. Waarna Hidde tegen mij zei dat de haas dan niet goed had opgelet bij het oversteken. Ja zo is het maar net. Vrijdag ben ik eerst naar het vis onderzoek geweest daarna heb ik de auto ingepakt want we moesten na de middag een visles verzorgen in Gramsbergen. Voor de middag was het hondenweer maar gelukkig bleef het na de middag verder droog.De kinderen vonden het weer erg fijn om te doen en gelukkig werkte de vis ook nog een beetje mee. Daarna terug naar huis en snel de spullen ingepakt voor de wedstrijd van zaterdag in De Krim. Snel eten en daarna naar het clubhuis voor de eerste jeugdwedstrijd van dit jaar. De opkomst van de jeugd was knudde met slechts zeven jonge vissertjes. Er werd overigens wel heel behoorlijk gevangen. Tussendoor de spullen voor de wedstrijd van zaterdag in orde gemaakt. Daarna de prijsuitreiking en toe snel naar huis. Wat een dag, voorlopig ben ik er wel even klaar mee.Later op de avond heb ik het voer klaar gemaakt. Dan is het half elf en kun je eindelijk eens even rustig zitten. Zaterdag ben ik om zes uur opgestaan want om zeven moesten we in het clubhuis zijn voor de loting. Dat verliep allemaal naar wens en dan snel naar De Krim de spullen installeren. Om tien uur ging het beginsignaal en dan kun je in ieder geval rustig zitten. Lekker ontspannen en wedstrijdje vissen. De vangsten vielen tegen maar ik heb mij toch prima vermaakt.Na het wegen terug naar het clubhuis voor een drankje en een bal gehakt . Hierna snel de prijsuitreiking gedaan en daarna snel naar huis de boel weer uitpakken. Gelukkig mooi op tijd om alles op te ruimen. Daarna samen een hapje eten en dan is er voetbal. Lekker naar Heracles gekeken. Misschien niet spectaculair maar ze blijven maar winnen en dat is ook een kwaliteit natuurlijk. Een beetje op tijd naar bed want ik was zo lui als een koe natuurlijk. Vanmorgen weer lekker naar de spinning althans dat dacht ik, kom ik daar wordt mij gevraagd of ik niet gebeld ben want er was geen spinning. Na een vloek (sorry) ging ik maar balend als een stekker weer naar huis.
Er was geen instructrice beschikbaar wat een waardeloos gedoe
Vervolgens ben ik thuis maar achter de computer gaan zitten om alle verslagen en standen bij te werken. Vanmiddag voetbal gekeken en we kregen nog visite onze zoon kwam op de verjaardag van moeders met de kleinkinderen. Direct ga ik mooi naar de Moto GP kijken. Tot volgende week