Dobberpraat week 12-2016

Het is zondagmiddag en tijd voor het wekelijkse stukje. Hoera alles doet het weer naar behoren. Met alles bedoel ik dan dat de auto het weer doet de deurklink van moeders auto is gerepareerd en de TV doet het ook weer. Wat een genot.Deze week ben ik buiten aan het werk geweest met struiken en bomen snoeien en heb de boel afgevoerd naar Bovenveld. Langzaam maar zeker wordt de natuur weer wakker en ik dus ook. Nu de zakelijke dingen weer een beetje op orde zijn heb ik tenminste weer tijd voor andere dingen.Donderdag ben ik een poos wezen vissen in de Lutterhoofdwijk in De Krim. Best was het niet maar het was lekker zonnig en heerlijk om weer eens even buiten te zijn. Ik heb uiteindelijk elf mooie vissen gevangen en daar was ik best tevreden mee. Na het vissen heb ik gelijk de kleinkinderen meegenomen van de school in Slagharen. Het geeft veel voldoening als die kleine hummels bij je thuis zijn. Ben je gelijk je eigen problemen voor even vergeten. We zijn druk bezig met een visserijkundig onderzoek met vijf fuiken bij de stuw in Diffelen. Het water is nog erg koud dus wordt er nog weinig vis gevangen met de fuiken. Men wil onderzoeken of de lokstroom van de nieuwe vistrap die in de meander zit wel goed werkt. Het idee bestaat dat de vis door zwemt richting de stuw en de opening naar de vistrap niet goed kan vinden. Als de temperatuur omhoog gaat zal er wel meer vis in zitten.
Het is leuk werk maar er gaat heel wat vrije tijd inzitten omdat het nu ineens vijf fuiken zijn. Gelukkig hebben we een mooi groepje vrijwilligers waar ik op kan bouwen. Zaterdag ben ik met de vrouw naar de open dag van het nieuwe gezondheidscentrum op De Brink in Hardenberg geweest. Fantastisch gebouw met prachtige voorzieningen, we hebben het nog niet zo slecht in Nederland. Na de middag heb ik beide auto`s maar even gewassen. Was wel nodig na al het zout van afgelopen winter. Ik hoop dat ze er nu weer even tegen kunnen. Gisteravond lekker voetbal gekeken Heerenveen-Heracles. Erg slecht voetbal van beide kanten met Heracles als minst slechte ploeg en dus de verdiende winnaar.Toch knap wat ze met zo`n klein budget presteren. Vanmorgen ben ik weer naar de spinning geweest en dus ben ik weer goed fit. Net heb ik gekeken naar Twenthe-AZ. Wat een heerlijke pot voetbal van beide kanten met alles er op en er aan. Rode kaarten mooie goals en fraaie acties en reddingen. Zo is het heerlijk om naar voetbal te kijken. Max Verstappen heeft zijn eerste puntje weer binnen. Jammer dat zijn pitstop er zo knullig uitzag, er zat veel meer in natuurlijk. Dinsdagavond hebben we vergadering van de wedstrijdcommissie dat is nodig ook want volgende week is al weer de start van het nieuwe seizoen. Het wordt een gezellige dag met vissen en eieren. Nu maar hopen op een goede deelname. Bovendien moet ik de buurt nog rond met de bus voor het reumafonds. Dus vervelen doe ik mij echt niet. Tot volgende week.