praatje week 7-2016

Hallo beste volgers. Het is zondagmiddag en tijd om even weer een stukje te schrijven. Dat we een moeilijke week achter de rug hebben zal idereen wel begrijpen. Maandag is mijn schoonmoeder begraven vanuit de kerk in Gramsbergen. Het was een moeilijke dag en aan de andere kant ook wel weer een dankbare dag. Dankbaar omdat moeder de prachtige leeftijd van ruim 100 jaar heeft gehaald. Ook zijn we dankbaar dat haar verder lijden is bespaard gebleven. Mede namens mijn vrouw wil ik graag iedereen bedanken voor de vele blijken van medeleven die we hebben gekregen. Het heeft ons erg goed gedaan. We zijn ook dankbaar omdat er zo velen op haar begrafenis aanwezig waren. Ja en nu moeten we de draad weer oppakken en dat best lastig als je eigenlijk nooit met zijn tweeen bent geweest. We beginnen als het ware opnieuw en daar moeten we nog wel even aan wennen. Het is nu wel ongelooflijk stil nu er geen mensen meer komen om moeder te verzorgen. Vooral voor mijn vrouw was de verpleging een mooi aanspreekpunt waar ze zorgen en vragen kwijt kon. Eerst begreep ik dat niet zo goed maar ja het kwartje is uiteindelijk ook bij mij wel gevallen. Voor haar was het even lekker kletsen en ontspannen. Verder ben ik natuurlijk druk in de weer om alles goed te af te werken. Alles moet natuurlijk veranderd worden en voor dat dit allemaal klaar is zijn we wel even verder natuurlijk. Woensdagavond ben ik nog wel naar de vergadering van rayon 4 geweest en dat was wel even lekker even iets anders aan je kop dan al dat geregel. Dit jaar bestaat Sportvisserij Oost Nederland 50 jaar en dit wil men niet ongemerkt voorbij laten gaan. Er wordt voor iedereen wel iets georganiseerd door een speciaal in het leven geroepen feestcommissie. Wat precies dat ga ik nu nog niet verklappen dat krijgen jullie nog wel te horen. Donderdagavond was ik even bij Rix in de winkel en daar hoorde ik dat er zaterdag iets te doen was bij visvijver de Poele. Wat dat dan wel was had ik niet meegekregen. Omdat ik er zaterdag toch graag even een kijkje wilde nemen om er eens even uit zijn ben ik er maar even naar toe geweest. Een groepje vrienden was druk in de weer met takken uit het water halen en andere rommel op te ruimen. Er werden bomen gehakt en takken gesnoeid. Straks ziet alles er weer piekfijn verzorgd uit en kan er weer prima gevist worden. Het was dat ik schone kleren aan had anders had ik wel een poos willen helpen. Zulke werkzaamheden zijn goed voor de onderlinge binding van dit hechte groepje. Het is leuk om samen aan zoiets moois te werken. Zaterdagavond natuurlijk voetbal gekeken. Heracles dik verloren maar ik moet ze wel een complement moet geven want ze hebben er samen wel een geweldige wedstrijd van gemaakt. Zo is het leuk om naar voetbal te kijken en wat mij betreft ook niet erg als je dan verliest. Het publiek was de grote winnaar. Twenthe begint steeds beter te draaien, het was een slechte wedstrijd tegen Roda maar ze pakken wel weer drie punten en dat is op dit moment net even belangrijker dan mooi voetbal. Ik heb er alle vertrouwen in dat er nog wel meer punten binnen gehaald worden. Als er tenminste niet nog meer lijken uit de kast komen. Nu zit ik naar Groningen - Ajax te kijken, een leuke eerste helf met een goed spelend Groningen dat eigenlijk voor had moeten staan. Met een beetje meer koelbloedigheid gaat Groningen hopelijk winnen. Komende week zijn we weer druk bezig om van alles en nog wat te regelen. Dinsdagavond hebben we vergadering van de wedstrijdcommissie er moet nog het een en ander gebeuren en het seizoen start al weer achter in Maart. Ik hoop dat het voor iedereen een mooi goed en gezellig jaar mag worden. Tot volgende week.